5
Domaći fudbal
Sloba snajper i Amir Bislimi na utakmici FK Proleter

FOTO: HotSport

SLOBODAN MILUTINOVIĆ ZA HOTSPORT: Naša deca iz omladinske škole su najveća pojačanja! (VIDEO)

Objavljeno: 18.01.21 u 21:05

Član uprave Fudbalskog kluba Vojvodina, Slobodan Milutinović ekskluzivno je pričao za HotSport o ciljevima, pojačanjima, saradnji Vojvodine sa Proleterom, Veljku Simiću i mnogim drugim interesantnim stvarima.

 Otkud Vi na utakmici Proletera? Znamo za vaše prijateljstvo sa sportskim direktorom Bislimi Amirom

SM: Taj dan smo doneli odluku da pogledamo nekoliko utakmica koje su se odigravale u Antaliji, podelili smo se i ja sam došao da pogledam Proleter. Došao sam da pogledam neke igrače, a usput da dam podršku mom prijatelju koji je sportski direktor, na prvoj utakmici u Antaliji.

 Da li imate neku saradnju sa Proleterom?

SM: Sa Proleterom smo dugo godina imali saradnju u vidu razvoja naših mlađih igrača, fudbalskim žargonom da kažem bili su na kaljenju u Proleteru. Dosta igrača dok je Proleter bio u nižem rangu takmičenja se lepo razvilo. Kao što su Željko Brkić, Dušan Tadić, Ivanić, Ubibarip , Emil Rockov. Pokazali su i tada kao i sada, da su dobar klub za razvoj mladih igrača. Kada su stasali u seniorskom fudbalu, nastavili su karijeru kod nas. Danas je to FK Kabel.
Sada, kada smo u istom rangu, saradnju smo nastavili kroz transfere između nas. Jedan od njih je i Nemanja Čović, koji je jedan od zaslužnijih za trofej u Kupu.

 Da li ima nekih igrača Proletera koji su zanimljivi za Vojvodinu, priča se da ste zainteresovani za Leandra?

SM: Mogu da kažem da necemo dozvoliti da prvi ne vidimo neke igrače u Proleteru, jer je to u našem dvorištu. Leonardo je skrenuo pažnju na sebe ovih 6 meseci, pokazao se interesantim, ali o tome će Sportski direktor da priča, ako uopšte dođe do interesovanja Vojvodine.

 Da li se u narednim danima može očekivati neko veliko pojačanje? Spominjao se Boaći?

SM: Po meni veliko pojačanje za nas su igrači koji su nam se priključili iz omladinskog pogona. To je budućnost Vojvodine, UO je izneo plan pred Skupštinu kluba koja je prihvatila i usvojila da se Vojvodina okrene svom omladinskom pogonu, dokazanoj “fabrici” talenata. Uz par iskusnih, stabilnih i dokazanih igrača koji će biti mentori onim mlađim. Boaći po meni jeste pojačanje za neke superligaške ekipe, ali u ovom konceptu se ne uklapa u nas dugoročni plan.

 Kako ste zadovoljni uslovima za pripreme u Antaliji?

SM: Uslovi u Turskoj su najbolji mogući. Trudimo se da našim igračima pružimo maksimalno savršene uslove za pripreme i mislim da smo to uspeli i ove godine.

 Prvu utakmicu na pripremama ste odigrali 1:1, debitovao je i Veljko Simić. Da li ste zadovoljni igrom bivšem igrača Crvene zvezde?

SM: Jeste, prva utakmica je uvek teška, bila je dobra utakmica, videli smo dosta mladih igrača na terenu, dobrih poteza. Simić je pokazao da će biti dobro pojaćanje za nas i da se nismo prevarili njegovim dolaskom.

 Prethodne sezone ste osvojili Kup. Koliko je teško odbraniti jedan veliki trofej?

SM: Svake godine je teško uzeti Kup. Jedna utakmica, mnogo faktora mora da se složi za jedan trofej. Uvek je teže braniti trofej, jer sada kada pobedimo, ljudi kažu: “Pa dobro, izgubili smo od Voše koja je branilac Kupa”, to se podrazumeva, a ako bi nas kojim slučajem pobedili: “Mi smo heroji, pobedili smo Vošu”. Samim tim, igrači protiv nas ulaze sa jos većim motivom – zaključio je Slobodan Milutinović za HotSport.

0
1

5 Komentara

  1. Zemljo Srbijo na sta si spala ,Milutinovic i Bislimi vode klubove.. Zemljo Srbijo Jos ako ovo zuyo govno predje u SNS cepam clansku kartu .

    0
    0
    Odgovori
  2. Mene interesuje, kako momak koji je diluje drogu, kidnapuje ljude, reketari vlasnike, daje novac na kamatu i produžena je ruka Andreja Vucica u Novom Sadu sedi u upravi nekog fudbalskog kluba i vodi se kao jedan od direktora u Elektrovojvodini.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter