in ,

MBOĐ O ZVEZDI I SRBIJI: ‘Da sam igrao svaki meč, novac bi bio nebitan!’

FOTO: Facebook/Mamadu Mbođ

Jedan od igrača koji je svoje mesto u srcima navijača Zvezde odavno kupio!

Mamadu Mbođ jedan je od najzanimljivijih fudbalera koji su branili boje večitih rivala. Jednostavno, čovek je bio ‘lud’! Naravno, u pozitivnom kontekstu.

‘To je bio moj prvi klub van Senegala. Nisam poznavao zemlju, niti ljude, a moj agent bi ponekad dolazio po mene i odlazili bismo da ručamo negde. Dva dana nakon što sam potpisao za Zvezdu, poslat sam na pozajmicu u Napredak. Tako da prvih šest meseci nisam bio u Beogradu, već u Kruševcu. Nenad Lalatović, koji je pre Zvezde bio trener Napretka, rekao mi je da odem tamo na pozajmicu i da igram, kako bih upoznao ligu i kako funkcioniše. Rekao sam agentu da nema problema i otišao sam tamo. Bilo je potpuno drugačije nego u Beogradu!’ – rekao je Mamadu i dodao.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

‘Kada sam se vratio u Beograd bilo je bolje. Otišao sam u svoj stan u Vojvode Stepe, blizu Marakane. Trenirao sam sa timom, nije mi bilo lako jer sam prvi put u Evropi i odmah odeš u veliki klub kao što je Zvezda. Kao 21-godišnjaku mi je bilo teško da se prilagodim i nametnem, ali je to bilo veliko iskustvo za mene’ – a potom se nadovezao i na odnos sa navijačima.

‘Za mene je poštovanje između mene i navijača bilo veoma važno. Da je sve ostalo bilo dobro, verujte mi, ostao bih u klubu. Da sam igrao svaku utakmicu i bio srećan, to bi bilo mesto gde bih želeo da bude, novac mi nije najvažniji, mnogo je važnije igrati i raditi ono što voliš. U Crvenoj zvezdi sam se osećao kao kod kuće. Da sam igrao svaki meč, svake nedelje, ne bih otišao, nebitno da li ima novca ili nema, ostao bih 100 odsto. Otišao sam jer nisam igrao. Kad ne igram, nisam srećan.’ – zaključio je on.

IZVOR: Met Vajt

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

VILŠIR IMA NOVI KLUB: Oblači dobro poznati dres!

LUKA NAKON PORAZA: ‘To nisam bio ja, moram da budem bolji!’