0
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

BLAGOJ GEORGIJEV EKSKLUZIVNO ZA HOTSPORT: ‘Uz navijače na stadionu, Zvezda može da prođe Milan! Uvek sam davao maksimum na terenu’

Objavljeno: 16.01.21 u 12:00

‘Sjajno je kada su ti saigrači Berbatov, Basta, Žigić… Dupla kruna sa Zvezdom je veliki uspeh’.

Karijera profesionalnog fudbalera ga je vodila na mnoge destinacije širom Evrope. Vezista je upošljavao napadače i pokazivao svoje fudbalsko znanje Srbiji, Španiji, Nemačkoj i Rusiji. Stigao je da zaigra i za nacionalni tim Bugarske. Rođen je pre 39 godina u Sofiji, a ljubitelji sporta u Srbiji su ga upoznali 2006. godine kada je stigao u redove Crvene zvezde. Blagoj Georgijev tečno govori srpski jezik, a za HotSport je govorio o periodu provedom u Beogradu, fudbalskim velikanima sa kojima je delio svlačionicu, a poslao je i veliki pozdrav za sve čitaoce našeg portala!

FOTO: HotSport

Koja je Vaša prva asocijacija na Beograd?

BG: Osvajanje ‘duple krune’ sa Crvenom zvezdom! Imam mnogo prijatelja u glavnom gradu Srbije, ostali smo u kontaktu, čujemo se i viđamo. Bio sam skoro u Beogradu, pre mesec dana. Zaista me za taj period vežu lepe uspomene.

Da li još uvek pratite utakmice aktuelnog šampiona Srbije?

BG: Da, gledam Zvezdine utakmice. Sada sam u Antaliji i čekam ih ovde 19. januara. Oni dolaze na pripreme, a ja sam u kontaktu sa njima. Imaju odličan tim!

Kako ste se osećali kada ste prvi put zaigrali u dresu nacionalnog tima Bugarske?

BG: To je fenomenalan osećaj! Odlično se sećam moje prve utakmice u reprezentaciji. To je bio duel sa nacionalnim timom Hrvatske. U početku sam bio nervozan, uznemiren, osećao sam tremu. Mislim da to svi dožive u takvom trenutku, velika je čast igrati za reprezentaciju. Brzo sam se opustio na terenu i onda je sve bilo dobro.

Da li imate želju da postanete trener ili sebe vidite u neko drugoj ulozi?

BG: Ne bih voleo da postanem šef stručnog štaba neke ekipe. Jednostavno ne vidim sebe kao trenera. Što se tiče funkcija i posla, više bih voleo da budem direktor ili sportski direktor kluba. To mi se više sviđa.

Dosta se pričalo o tome da želite da kupite jedan klub iz Evrope. Da li je ta priča još uvek aktuelna i o kom klubu je reč?

BG: Istina je! Želeo sam da kupim Vardar, odličan klub. Ušli smo u fazu pregovora, ali do konačnog sporazuma ipak nije došlo. Nikad se ne zna, možda se moja želja ostvari sa nekim drugim klubom.

Da li bi želeli da izdvojite nekoliko vrunskih saigrača, fudbalera sa kojima ste delili teren i svlačionicu?

BG: Bilo je dosta fenomenalnih fudbalera sa kojima sam zajedno igrao. Nije mi lako da izdvojim i ne bih voleo da se neko naljuti. Sjajan utisak na mene su ostavili Nikola Žigić, Dušan Basta, Piksi iz Srbije, a Berbatov, Martin i Stilijan Petrov iz reprezentacije.

Šta izdvajate kao najveći uspeh u karijeri?

BG: Tokom cele karijere sam se trudio da svaki put kada istrčim na teren prikažem svoj maksimum, igrao sam sa 100 posto snage u svakom trenutku. Bilo je sjajnih momenata, ali želim da izdvojim ‘duplu krunu’ sa Zvezdom.

Kakve su šanse crveno-belih protiv izabranika Stefana Piolija i da li planirate da utakmicu gledate uživo na stadionu ‘Rajko Mitić’?

BG: Naša generacija je igrala protiv trenutno prvoplasirane ekipe Serije A. Imali smo prilike, borili smo se, ali nismo uspeli da slavimo. Mislim da Crvena zvezda ima šanse protiv Milana, pogotovo ako bude publike na stadionu. Navijači bi mnogo pomogli! Ako bude dozovoljeno prisustvo publike zbog mera zaštite od COVID-19 virusa, rado ću doći u Beograd – zaključio je nekadašnji reprezentativac Bugarske u razgovoru za HotSport.

 

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter