0
Extreme

FOTO: Twitter

ISTORIJSKA ODLUKA! UFC dozvolio borcima da koriste marihuanu!

Objavljeno: 14.01.21 u 21:45

Na doping testu USADA, marihuana je skinuta sa liste zabranjenih sredstava!

Američka antidoping agencija (USADA) donela je odluku (u dogovoru sa UFC) da skine marihuanu sa liste zabranjenih supstanci, osim u posebnom slučaju.

Izuzetak može da bude to ako se dokaže da su borci namerno koristili marihuanu kako bi im performanse bile poboljšane.

– Suština je da nam je, što se tiče marihuane, stalo do toga šta je sportista konzumirao na dan borbe, a ne nekoliko dana ili nekoliko nedelja pre borbe, što je često bio slučaj u našem istorijatu pozitivnih na THC.

Novicki je rekao da mnogi sportisti koriste marihuanu iz legitimnih razloga.

– Mnogi je koriste za kontrolu bolova, protiv anksioznosti, umesto opasnijih lekova za spavanje koji izazivaju veću zavisnost, pa senadamo da je ovo prvi korak da se to otvori tako da sportista u sredu uveče tokom borbene nedelje, imesto na Vikodin, jer ga boli koleno i ne može da spava, može da koristi malo kanabisa i da zaspi i kontroliše bol. To nema nikakvog uticaja na takmičenje u subotu uveče, tako da je to pravi potez i zaista sam uzbuđen zbog ove revizije i te posebne promene politike.

Novicki je istakao i da se nada da će promena politike UFC-a uticati i na ostale propise državnih sportskih komisija da se ovo anti-doping pravilo primeni na državnom nivou.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter