0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDIN ČETVRTI TRENING NA KIPRU: Taktičke zamisli Dejana Stankovića (FOTO)

Objavljeno: 13.01.21 u 12:45

Treći dan na Kipru za prvotimce Crvene zvezde počeo je intenzivnim treningom, koji je odrađen po veoma prijatnom vremenu za rad i sa odličnim raspoloženjem.

Za razliku od prethodnih sunčanih dana, ovog puta oblačno nebo na Kipru. Najavljena kiša nije posetila jutarnji trening fudbalera Crvene zvezde, koji su imali prijatnih 19 stepeni za rad. Na samom početku odradili su aktivaciju. Ovog puta bez mnogo rekvizita na atletskoj stazi gradskog stadiona u Pafosu dočekale su ih samo strunjače, koje su već bile postavljene od strane članova stručnog štaba crveno-belih. Temeljno postavljene strunjače i lepo pripremljen prostor za rad omogućio je crveno-belima da po dolasku na trening usmere svu svoju koncentraciju na zahteve trenera Zvezde.

Aktivacija je trajala petnaest minuta i bila je izuzetno bitna kako bi se crveno-beli dobro zagrejali za sve ono što ih je čekalo u nastavku treninga. Potom su fudbaleri Zvezde zamenili patike kopačkama, ato je to je značilo samo jedno, da se rad nastavlja na terenu. Deo vežbi je bio isti kao na jučerašnjem treningu, a izabranici Dejana Stankovića bili su podeljeni u četiri grupe po šest igrača. Ponavljali su crveno-beli šablone, koji su se sastojali iz istrčavanja kroz prepreke, ali je i ovog puta postojao deo sa loptom.

Kao što je trener Stanković najavio, usledio je rad na taktici. Crveno-beli su uneli na teren još jedan gol, kako bi ga skratili i uvežbavali taktičke zamisli strušnog štaba. Sve ono što su radili fudbaleri crveno-belih bilo je posvećeno taktici, a oni su bili podeljeni po linijama tima. Najviše vremena šef stručnog štaba Dejan Stanković proveo je kod odbrambenih igrača i golmana, ali kao i uvek nisu izostale ni lepe kombinacije u napadu, te smo tako imali priliku da vidimo i zanimljive golove.

Trening su posle 40 minuta rada na taktici fudbaleri završili istrčavanjem cele dužine terena. Ono što je opšti komentar crveno-belih jeste da su treninzi ne mnogo dugi, ali izuzetno intenzivni, te im tako posle treninga ostaje snage samo za ručak i odmor do novog treninga, budući da će se već u 17 časova i 30 minuta po lokalnom vremenu vratiti na teren.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter