0
Evroliga

FOTO: Twitter

‘ŽELIMO DA NAPREDUJEMO IZ DANA U DAN’: Dejan Radonjić i Kino Kolom pred dva vezana meča crveno-belih u Španiji

Objavljeno: 12.01.21 u 16:29

Košarkaši Crvene zvezde putuju u Španiju gde ih u naredna tri dana očekuju dve teške utakmice Evrolige protiv madridskog Reala i Valensije.

Prvi izazov biće jedan od favorita za osvajanje Evrolige ekipa Reala, a utakmica u praznom ‘Vizink centru’ u Madridu igra se u sredu od 21 sat.

Ovo će biti drugi meč dva tima u ovogodišnjem izdanju Evrolige, Real je slavio u Beogradu u dramatičnoj završnici 73-67, a trenutno madridski tim svojoj igrom ‘nose’ Edi Tavares, Tompkins i Abalde, ali kraljevski klub ima izuzetno jak sastav i dugačku klupu sa koje svako daje svoj doprinos.

Oba tima u ovaj meč ulaze nakon tesnih poraza u 18.kolu, Real je poražen od Armanija u Madridu, dok je Crvena zvezda izgubila od Fenerbahčea košem uz zvuk sirene

Trener crveno-belih Dejan Radonjić je istakao da je fokus da tim bude bolji iz dana u dan.

– Imali smo nekoliko dana da radimo, ali nismo imali sve igrače u trenažnom procesu. Ne mogu precizno da kažem i kada će se vratiti. Na to se i nadovezuje raspored koji u narednom periodu ne dozvoljava i ne daje prostora da se više radi. Rešavaćemo stvari u hodu, i koristiti svaki minut na najbolji mogući način. Čekaju nas dva meča u Evroligi, gostovanja u Španiji, Realu i Valensiji. Naš fokus je da budemo bolji iz dana u dan, prvo se okrećemo Realu, igramo protiv tima koji ima najveće ambicije, pokazuje da će tako biti i ove sezone, igraju dobro i pored nedostatka pojedinih igrača. Tim koji je formiran da može iznese i takve situacije. Imali su i prostora da se pripreme za naš meč, jer im je bila otkazana utakmica u Endesa ligi. Nadam se da ćemo biti bolji u nekim segmentima u odnosu na meč sa Fenerbahčeom, da ćemo smanjiti broj izgubljenih lopti, bolje i precizinije izvoditi neke male stvari . Jednostavno, pokušaćemo da budemo bolj, rekao je trener crveno-belih pred put u Madrid.

FOTO: KK Crvena zvezda mts

Plejmejker Kino Kolom je istakao da se raduje povratku u domovinu.

– Srećan sam što ću se ponovo vratiti na kratko u Španiju, ali u mislima sam najviše u ove dve teške utakmice koje nas očekuju u narednih nekoliko dana tamo. Oba tima se bore za visok plasman i imaju velike ambicije, ali moramo prvo da se fokusiramo na Real Madrid. Znamo da je svake godine taj tim kandidat za osvajanje i jedan od najboljih klubova u istoriji Evrolige, sa odličnim rosterom. Međutim, moramo da se okrenemo sebi, da nastavimo u ovom smeru, puno napredujemo kao ekipa u poslednje vreme. U ovakvoj utakmici se trudiš da budeš ‘kompetitivan’ do samog kraja i čekaš svoju šansu, ali takođe iz ovakvih utakmica možeš da gradiš dalje za budućnost, jer nas čekaju važne utakmice, rekao je plej Crvene zvezde.

Ovo će biti 11.meč dva kluba u Evroligi, trenutni skor je 7-3 za Real.

Odmah nakon utakmice u Madridu, Crvena zvezda putuje u Valensiju na meč sa domaćim istoimenim timom koji je na programu u petak.

Naredni meč ABA lige protiv čačanskog Borca na programu je u ponedeljak u hali ‘Aleksandar Nikolić’.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter