0
Evrokup

FOTO: Twitter

TEODOSIĆ OTKRIO KOLIKO OBOŽAVA ASISTENCIJE: ‘Često me to pitanju, ali ne menjam mišljenje’

Objavljeno: 12.01.21 u 10:10

Srpski košarkaš Miloš Teodosić govorio je pred početak Top 16 faze Evrokupa.

Iskusni plejmejker je nedavno izabran za najkorisnijeg igrača prve faze drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.

Često se ističu njegove magične asistencije, a on na uspešna dodavanja gleda kao nešto sjajno.

– To me često pitaju, ali ne menjam mišljenje. Kada napravim asistenciju, dvoje ljudi je srećno – saigrač i ja. Sledećom asistencijom ću obradovati drugog saigrača. Asistencija predstavlja najveći momenat u košarci – rekao je Teodosić za zvaničan sajt Evrokupa.

Virtus je u regularnom delu imao maksimalan učinak – 10 pobeda i nijedan poraz.

– Kada imate učinak 10-0, zasluge nose svi. Kada stignete u veliki tim, očekivanja su velika. Ko dođe, zna da mora da da sve od sebe i da se stavi na raspolaganje timu i saigračima.

Nedavno je u klub stigao i Marko Belineli.

– Njegovi kvaliteti su neupitni. Sjajno je pojačanje, ne samo za Virtus, već za evropsku košarku u celini. Tek smo počeli da igramo zajedno. Sačekajte još malo, pa ćete videti.

Sledeći izazov za Virtus je Top 16 faza Evrokupa.

– U ovoj fazi takmičenja svaka utakmica je važnija od one u prvoj fazi. Ko god je došao ovde, dokazao je da pripada tom nivou. Moraćemo da budemo posebno dobri i da ne dajemo mnogo šanse protivnicima.

Teodosić je na kraju naveo glavne konkurente za titulu u Evrokupu, a to su po njegovom mišljenju Huventud, Unikaha i Uniks iz Kazanja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter