0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

GRAFIČAR POČEO PRIPREME: Radomir Koković na raspolaganju ima 27 fudbalera!

Objavljeno: 12.01.21 u 12:30

Fudbaleri Grafičara započeli su pripreme za prolećni deo sezone pod komandom trenera Radomira Kokovića.

Razvojni tim Crvene zvezde je jesenji deo sezone završio na trećem mestu u Prvoj ligi Srbije sa osvojenih 29 bodova iz 17 odigranih mečeva.

Ipak, ekipu su napustili Nikola Stanković i Ričard Odada koji su prekomandovani u prvi tim Crvene zvezde, dok je prvi strelac ekipe Stefan Cvetković pojačao Metalac. Takođe, Nikola Mikić se penzionisao i priključio stručnom štabu Radomira Kokovića.

Razvojni tim crveno-belih će na proleće biti još mlađi, s obzirom da je ekipi priključeno nekoliko omladinaca, dečaka rođenih 2003. godine koji su jesenas nastupali za tim Marka Neđića, to su: Stefan Despotovski, Andrej Đurić, Uroš Lazić i Mateja Bačanin, ali i jedan šesnaestogodišnjak – Luka Stojanović. On je zajedno sa Matijom Gluščevićem predvodio omladinski tim Grafičara tokom jeseni, s tim da je brzonogi Kraljevčanin već debitovao za seniorski tim.

Koković je na prvom treningu na raspolaganju imao 27 fudbalera: Stanković, Guteša, Stanojević, Jure, Todorovski, Despotovski, Nikolić, Stojić, Damjanac, Lukić, Đurić, Gočobija, Rakić, Marjanović, Blagojević, Lazić, Matić, Vasiljević, Mirosavljević, Stojanović, Cakić, Bačanin, Babić, Gluščević, Iguči, Burmaz i Vidić.

– Došlo je do određenih promena u igračkom kadru, nekoliko nosilaca nas je napustilo, a to ćemo gledati da nadomestimo sa fudbalerima iz Omladinske škole Crvene zvezde. Nekoliko igrača iz tima Marka Neđića je tu, a među njima ćemo tražiti rešenja na problematičnim pozicijama i nadam se da će neki od njih, možda i svi pokazati da su spremni za seniorski fudbal. Ambicije nam ostaju iste, iako imamo težak zadatak da variramo između razvojnog interesa Crvene zvezde i takmičarskog Grafičara. Nastavljamo da radimo u tom duhu, a ciljevi ostaju najviši mogući. Treniraćemo u Beogradu sve vreme, a želja mi je da se igrački kadar što pre kompletira kako bi mogli da se bavimo konkretnim stvarima, modelima igre i uigravanjem. Tržište je takvo da ekipa ne može da se formira tako brzo, ali prioritet nam je da krenemo sa konkretnim radom što pre – rekao je Koković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter