0
Evrokup

FOTO: KK Partizan NIS

FILIPOVSKI PRED TRENTO: ‘Nemamo izgovor! Ako smo od pravog materijala, odreagovaćemo’ (VIDEO)

Objavljeno: 12.01.21 u 11:05

Košarkaši Partizana dočekuju Trento na startu Top 16 faze Evrokupa.

U prvoj utakmici novoformirane grupe F, crno-beli će protiv italijanskog tima igrati u sredu, 13. januara od 20:30h.

Utakmica se igra u Hali sportova ‘Ranko Žeravica’ bez prisustva publike. U prvoj fazi takmičenja, ekipa Trenta se takmičila u grupi D, odakle je zajedno sa Gran Kanarijom, Cedevita Olimpijom i Nanterom izborila plasman u Top 16. Crno-beli su uz Burg, Uniks i Huventud prošli u narednu fazu takmičenja iz grupe A.

Pred start Top 16 faze, trener Partizana, Saša Filipovski je izjavio:

Ako smo od pravog materijala, odreagovaćemo. Očekujem reakciju u odbrani, očekujem reakciju u napadu. Nema šta da se krije, to što smo izgubili od Borca nije dobro. Da li imamo izgovor? Nemamo izgovor! Ali ne možemo živeti u prošlosti. Imali smo sastanke, gledali utakmicu, detalj po detalj, radili na fundamentima igre na kojim smo pali u odbrani i napadu. Hteli, ne hteli, moramo da okrenemo novi list i da se fokusiramo jer igramo sa Trentom. Oni su ekipa koja igra brzo, ima iskusne igrače, pokretljive igrače na pozicijama 4 i 5, odlične šutere…Jesu nezgodna ekipa, ali spremamo se na njih maksimalno i očekujem da ćemo odigrati na visokom nivou sa velikom borbenošću 40 minuta i da ćemo pokazati ono šta radimo u sali – poručio je trener crno-belih.

Kapiten crno-belih, Novica Veličković pred start Top 16 faze istakao je da ekipa novu fazu počinje od nule.

– Krećemo u novu fazu koja se igra praktično od nule. U ovom trenutku, s obzirom na sve okolnosti, to nam možda i više odgovara jer se u najvećoj meri broji samo ono što dolazi. Imamo ispred sebe nezgodnog protivnika, ekipu koja ove sezone igra veoma dobro i koja će učiniti sve da već u prvom kolu uzme brejk. Mi to ne smemo da im dozvolimo. Ali, da bi došli do pobede moramo da odigramo mnogo bolje nego u Čačku, borbeno i pametno u oba pravca – istakao je Veličković.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter