0
Domaći fudbal

FOTO: FK Metalac

LEONTIJEVIĆ I LAZETIĆ ZA HOTSPORT: ‘Nećemo mnogo menjati! Cilj je da se unapredimo i nastavimo u našem stilu’

Objavljeno: 11.01.21 u 17:15

Fudbalski klub Metalac odigrao je veoma dobar prvi deo sezone u Superligi Srbije.

Ekipa iz Gornjeg Milanovca nalazi se na 12. poziciji sa 25 osvojenih bodova. O pojačanjima, ambicijama i očekivanjima ekipe govorili su za HotSport sportski direktor Metalca, Bojan Leontijević i šef stručnog štaba, Žarko Lazetić.

Leontijević se dotakao pojačanja, ali i potencijalnih odlazaka iz tima.

Odlasci iz ekipe?

Što se toga tiče, Katanić i Prestiž su igrači koji su zaintrigirali javnost. Mnogi zovu, imamo i konkretne ponude, ali tek je počelo. COVID-19 je sve poremetio i dosta usporio sva dešavanja. Ništa nije završeno još uvek.

Dolasci?

Stigao je Cvetković iz Grafičara. Bio je jedan od najboljih krilnih igrača u 1. Ligi Srbije. Dugo smo ga gledali i shvatili da je izuzetno kvalitetan igrač. Doveli smo Krajišnika iz Mladosti iz Lučana. On je igrač koji ima Superligaško iskustvo,poseduje potencijal za ovo takmičenje. Stigao je i mladi Riznić iz Rada. Njemu je sigurno potrebno vreme i strpljenje da se adaptira i vrati jer je imao i povredu. Tu je i četvrti igrač! U pitanju je Makangila. Momak je iz Konga, pratili smo ga. Ima potencijal, talentovan je, videćemo kako će to izgledati. Nećemo mnogo menjati. To su samo sitne korekcije. Mi smo poznati kao klub koji samo nadograđuje tim iz sezone u sezonu, ne menjamo kompletan kadar.

Kakvo je stanje u ekipi povodom COVID-19 virusa? Imate redovna testiranja?

To sve funkcioniše kako savez odluči. Poštujemo sve mere, čak i više nego što je uobičajeno. Na pripreme ne idemo van naše države, ostajemo u Srbiji. Hvala Bogu, za sada uopšte nismo imali probleme sa virusom i nadam se da će tako i ostati.

Da li će biti pripremnih mečeva?

Da, zakazali smo pet utakmica prijateljskog karaktera. Dočekujemo Zemun u Milanovcu 26. januara, zatim slede mečevi protiv Borca iz Čačka 20-og, protiv Žarkova 23. onda Radničkog iz Kragujevca 27-og i generlana proba protiv Javora 30-og – zaključio je Leontijević.

Trener ekipe, Žarko Lazetić govorio je o ciljevima pred nastavak sezone.

Kakva su Vaša očekivanja pred nastavak sezone?

Ovo je tek početak priprema, zajedno smo tri dana. Želimo da se unapredimo i da usavršimo naš način igre. Vredno radimo na razvoju igrača, a ciljevi su isti kao i na početku sezone.

 Kakvo je mišljenje o novim igračima?

Tek treba da pokažu da su pojačanja. Nismo ih tek onako doveli, dugo smo pratili i gledali njihove partije. Zadovoljan sam za sada.

Šta je prioritet na pripremim mečevima?

Cilj tih mečeva je da se što bolje pripremimo i uigramo. Rezultat nije u prvom planu, ali nije ni nebitan svakako – zaključio je Lazetić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter