0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

PETO MESTO ZA SRBIJU: Delfini u uzbudljivom derbiju savladali Mađarsku

Objavljeno: 10.01.21 u 19:36

Vaterpolisti Srbije pobedili su posle velike borbe i neizvesne zaršnice selekciju Mađarske sa 9:7, pa su na turniru Svetske lige u Debrecinu osvojili peto mesto.

U vrlo ravnopravnom meču, punom rezultatskih obrta, Delfini su došli do pobede u samoj završnici utakmice.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Delfini su bolje otvorili utakmicu već na početku prve četvrtine poveli sa dva gola prednosti a domaćini su uspeli da smanje prednost na 2:1 u samom finišu prvog dela. Mađari tokom druge deonice stižu do preokreta (3:2), ali je Srbija brzo izjednačila, a onda i povela – 4:3.

I drugo poluvreme Mađari otvaraju sa dva gola, ali Delfini stižu do izjednačenja, ponovo brzo (5:5), pa se u poslednji period ušlo s nerešenim rezultatom. U finišu je viđena velika borba u kojoj se bolje snašla naša selekcija koja je serijom poena stigla do trijumfa.

Pobedom nad domaćinima turnira vaterpolisti Srbije su došli do petog mesta na evropskom turniru Svetske lige u Debrecinu.

Izabranici Dejana Savića su u pre početka evropskog turnira Svetske lige u Debrecinu ostali bez prilike da se bore za odbranu trona, koji im je doneo mesto na Olimpijskim igrama, jer je FINA priznala rezultat između Španije i Srbije u martu mesecu, kada je Španija slavila u Beogradu.

Golove za Srbiju, postigli su: Duško Pjetlović, Radomir Drašović, Filip Filipović po dva, Andrija Prlainović, Viktor Rašović i Nikola Dedović po jedan. Kod Mađara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Danijel Anhel i Tamas Sedlmajer sa po dva gola.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter