0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MITAR MRKELA: ‘Dolasci zavise od odlazaka’

Objavljeno: 10.01.21 u 10:50

Pred prvi trening u 2021. godini, prisutnima se obratio sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, i istakao da ciljevi i planovi ostaju isti.

– Želimo da osvojimo četvrtu uzastopnu titulu i cilj nam je da se u dvomeču sa Milanom predstavimo u najboljem mogućem svetlu. Igramo protiv favorita, ali trudićemo se da im pomrsimo račune, jer smo kroz istoriju to znali da radimo – počeo je Mrkela.

Osvrnuo se i na prvo pojačanje za klub u zimskom prelaznom roku – Aksela Bakajoka.

– Radi se o mladom igraču, ima 22 godine i dolazi iz Intera gde je prošao sve mlađe kategorije. Igrao je i za juniorske selekcije Francuske, i radi se o fudbaleru kakav nam je potreban. Ima izvanredne atletske sposobnosti sa velikim prostorom za napredak. Verujem da će se dobro uklopiti u našu sredinu i da će mu prijati što oko sebe ima ljude koji su radili u Italiji i Interu, tako da se nadam da će mu sve to omogućiti da se razvije na pravi način.

Veruje Mrkela i u pozitivan rasplet situacije sa Sekuom Sanogom koji je na pozajmici u klubu.

– Još uvek čekamo rasplet sa klubom čiji je zvanično igrač. Veoma je blizu da se situacija realizuje u našu korist i da on potpiše ugovor sa Crvenom zvedom.

Otkrio je i da Ričmond Boaći neće ostati u Crvenoj zvezdi, kao i da postoje konkretne ponude za nekoliko fudbalera crveno-belih.

– Nećemo mu ponuditi novi ugovor. Zahvalni smo na svemu što je uradio u Zvezdi. Imao je mnogo zasluga za uspehe koje smo postigli prethodnih godina, ali je procena i sa naše i sa njegove strane da je bolje da karijeru nastavimo u nekom drugom klubu. Imamo konkretne ponude za neke naše igrače, tako da ćemo u narednim danima utvrditi da li su to ponude koje nas zadovoljavaju.

Takođe, govorio je Mrkela i o dolascima i o imenima koji su medijima povezuju sa šampionom Srbije.

– Što se Duška Tošića tiče, njega znam iz omladinskih dana, još iz OFK Beograda. Odličan fudbaler i čovek i neko kome su vrata Crvene zvezde uvek otvorena. Obavili smo razgovore sa njim, on je trenutno u inostranstvu i čekamo da se vrati i izjasni. Marko Marin je takođe fudbaler kome su vrata Crvene zvezde otvorena. Ostavio je odličan utisak na nas u svakom smislu, ali njegov dolazak nije realan, jer ima čvrst ugovor u svom klubu. Ipak, moram da istaknem još jednom da nećemo nagomilavati igrače i da dolazak novih fudbalera zavisi od odlazaka – završio je Mrkela.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter