0
Košarka

FOTO: Twitter

NBA: Jokić umalo do tripl-dabla za manje od pola sata, Denver lako protiv desetkovane FIladelfije

Objavljeno: 09.01.21 u 23:32

Košarkaši Denver Nagetsa su rezultatom 115:103 bili bolji od Filadelfija Seventisiksersa.

Čitave sedmice se iščekivao duel najboljih svetskih centara, Nikole Jokića i Džoela Embida, ali do toga nije došlo. Za Filadelfiju nisu igrali ni Ben Simons ni Tobajas Heris ni Set Kari, Šejk Milton, Matijas Tajbul, ali ni Vensan Poirije, jer trener Siksersa Dok Rivers zbog problema sa korona virusom na njih nije mogao da račluna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Filadlefija je sa samo sedmoricom igrača u rotaciji držala priključak sve do sredine treće četvrine. Ipak, tim iz Kolorada je u u poslednju deonicu ušao sa 21 poenom viška, a trener Nagetsa Majk Meloun je u finišu trećeg perioda iz igre povukao Jokića koji se više nije vraćao na teren.

Srpski centar je za nepunih 29 minuta imao 15 poena, čak 12 asistencija i 9 skokova, a efikasniji je bio Geri Heris sa 21, po 14 su dodali Vil Barton i Džamal Mari, a po 12 Džamajkl Grin i Monte Moris.

U ekipi iz Pensilvanije blistao je 21. pik sa ovogodišnjeg drafta Tajris Maksi sa 39 poena, uz 7 skokova i 6 assitencija. Rekord karijere za mladog momka koji je dao sve od sebe da Filadelfija ostane u igri i da prati Denver koliko god može, a pomagali su mu Ajzea Džo sa 13 poena, Dakota Matias 12, a Deni Grin, Dvajt Hauard i Toni Bredli po 11.

Nakon ove pobede Denver se nalazi na 10. mestu Zapada sa skorom od četiri pobede i pet poraza, dok Siksersi na Istoku imaju sedam pobeda i tri poraza. Jokić i drugovi u narednom duelu gostuju Njujorku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter