1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

PARTIZAN ZAPOČEO PRIPREME: Stranci se priključuju u ponedeljak, stiglo i pojačanje iz Voždovca!

Objavljeno: 08.01.21 u 12:14

U sportskom centru Zemunelo obavljena je prozivka fudbalera Partizana.

Na prozivci se našao i Marko Živković, prvo pojačanje „crno-belih“ ove zime.

Kako se navodi u saopštenju, strani igrači će se priključiti u ponedeljak, osim Makija Banjaka, koji je već stigao u Beograd i Žana Kristofa Bajbeka, koji će sa pripremama početi u subotu.

Partizan će do 15. januara trenirati u Beogradu, posle čega odlazi na pripreme u Tursku. „Crno – beli“ će u Turskoj boraviti do 29. januara gde je predviđeno da odigraju pet kontrolnih utakmica.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Na spisku trenera Stanojevića našlo se 35 igrača:  Filip Holender, Nikola Štulić, Žan Kristof Bajbek, Miloš Jojić, Nikola Jović, Filip Stevanović, Bibars Natho, Sejduba Suma, Denis Stojković, Takuma Asano, Lazar Marković, Nikola Čolić, Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, Saša Zdjelar, Lazar Pavlović, Slobodan Urošević, Ivan Obradović, Rajko Brežančić, Igor Vujačić, Bojan Ostojić, Svetozar Marković, Maki Banjak, Aleksandar Miljković, Aleksandr Lutovac, Vladimir Stojković, Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Marko Živković, Mihajlo Petković, Vanja Vlahović, Marko Milovanović, Samed Baždar, Lazar Slavković i Periša Pešukić.

Pozdravno pismo predsednika FK Partizan g. Milorada Vučelića:

MIR BOŽJI! HRISTOS SE RODI!

Dragi PARTIZANOVCI, igrači, treneri, stručnjaci, simpatizeri, uposlenici i navijači, srećan vam Božić. Posebno ga čestitam tek stasalim omladincima,poniklim u našoj školi, kojih je danas ovde veliki broj i koji će se svojim kvalitetom i zalaganjem boriti za mesto u prvom timu i želim im da u tome uspeju. Oni su dokaz i potvrda sistema vrednosti koji Partizan neguje i zbog čega je, po stvaranju najkvalitetnijih igrača, već decenijama na vrhu evropskog fudbala, a minule godineponovo prvi u Evropi.

U sistemu vrednosti koji krasi Partizan, viteška igra i pravi sportski duh zauzimaju najviše mesto. I zaslužene pobede, pobede izborene na zelenom terenu. To u 75. godina postojanja krasi Partizan! Ista lopta i vama i nama, pa kome sreća junačka!

Tako smo osvajali bogatu riznicu trofeja koji krase Partizanov muzej. U godini koja je za nama ostali smo bez trofeja, po zasluzi rekao bih. Ostali smo to dužni i istoriji i veličini Partizana, ali najviše onim desetinama hiljada malih i najmlađih navijača koji su pritekli u pomoć svom voljenom klubu kada je bilo najteže. U našu trofejnu salu treba da uđe slika dvadeset pet hiljada dečaka i devojčica koji su ispunili tribine Partizanovog stadiona. Uveren sam da ćemo im se u godinama koje dolaze valjano odužiti i odazvati se na veliku iskazanu ljubav.

Vama, fudbalerima i stručnom štabu, želim da očuvate i unaprede pobednički duh Partizana. Da nastavite pobedonosni niz započet na isteku prošle godine. Morate se takmičiti sa svešću i uverenjem da sve samo od vas zavisi i da ne tražite unapred opravdanje za neuspeh.Fatalizam rađa malodušnost. Prilike će se popraviti tako da ćemo imati veliku podršku naših vernih i jedinstvenih navijača, Grobara. Impresivan je način na koji su oni obeležili svoju godišnjicu, svoj petodecenijski jubilej. Hvala im na tome!

Razne druge okolnosti su takve kakve su i ni ovlaš ih kritički ne opisujem, jer u dane Božića treba imati i negovati samo bogougodne misli. Te sledstveno tome i koristiti odgovarajuće reči.

Svima vama želim srećan Božić i uspešnu takmičarsku godinu.

Živeo Partizan! Napred Partizan

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter