0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ĐORĐEVIĆ IZVRŠIO PROZIVKU I PORUČIO IGRAČIMA: „Ne želim da branimo četvrto mesto, gledamo ono što je ispred nas!“

Objavljeno: 08.01.21 u 14:34

Čukarički počeo pripreme!

Šef stručnog štaba Čukaričkog Dušan Đorđević, zajedno sa pomoćnim trenerima Pavlom Delibašićem i Zoranom Rendulićem, trenerom golmana Oliverom Kovačevićem i kondicionim trenerom Milovanom Kneževićem, izvršio je prvu prozivku u 2021. godini. Brđani su se okupili u velikom broju, na prvoj prozivci pojavio se čak 41 igrač, računajući i momke iz Omladinske škole koji su priključeni prvom timu.

Šefu struke Đorđeviću javili su se: Nemanja Belić, Veljko Birmančević, Asmir Kajević, Marko Docić, Milutin Vidosavljević, Darko Puškarić, Dimitrije Kamenović, Marko Šarić, Miladin Stevanović, Stefan Kovač, Stefan Šapić, Nikola Ćirković, Miloš Ostojić, Milan Savić, Marko Rakonjac, Nemanja Tošić, Jovan Lukić, Danilo Pantić, Đorđe Petrović, Srđan Mijailović, Andrej Bosnić, Slobodan Rubežić, Đorđe Jovanović, Nikola Glišić, Novak Mićović, Andrija Fratrović, Stefan Veličković i Nikola Terzić. Prvom timu priključeni su i omladinci: Mitar Ergelaš, Uroš Drezgić, Nikola Petković, Viktor Rogan, Dario Grgić, Andrej Đukić, Ognjen Ajdar, Aleksandar Kadijević, Luka Nikolić i Igor Miladinović, kao i trojica kadeta: Mihajlo Spasojević, Bojan Kovačević i Lazar Kaličanin.

Ekipi će se kasnije priključiti Vinsent Eze i Ibrahima Endijae. Igračima se najpre obratio sportski direktor Nenad Mirosavljević, koji je pohvalio igrače za ponašanje tokom prvenstvene pauze.

Vidim da ste svi došli spremni za početak priprema za drugi deo sezone, i štoi je najvažnije u doba pandemije korona virusa, čuvali ste svoje zdravlje. Najbitnije je da nema zaraženih i da možemo da nastavimo sa pripremama onako kako smo i planirali – kazao je Mirosavljević.

Igračima je potom dobro zdravlje poželeo i šef stručnog štaba Dušan Đorđević:

– U ovo vreme korone i epidemije, želim vam pre svega da budete zdravi i da svi u klubu budu sposobni da nesmetano rade i treniraju. U prvom delu polusezone imali smo veliki broj povređenih igrača, uspeli smo da oporavimo igrače i da praktično završimo jesen bez ijednog igrača van stroja. Naravo, ne računajući Docića, koji je nedelju-dve pred kraj počeo da trenira sa ekipom. Sada i kapiten već potpuno normalno radi, nadamo se da će to sve biti dobro i da će od prvog kola i gostovanja Inđiji biti u konkurenciji za tim – kazao je Đorđević.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Đorđević je potom sumirao prethodnu polusezonu, u kojoj je preuzeo mesto šefa struke.

– Specifična polusezona je iza nas. Aleksandar Veselinović je otišao u Emirate, preuzeo sam ekipu, sigurno je bilo potrebno malo vremena da se prilagodim, kao i igrači na mene u toj ulozi. Kako je vreme odmicalo, po mom mišljenju sve je izgledalo mnogo bolje, mogu slobodno da kažem da mi je i žao što je polusezona završena u trenutku kad smo bili u uzlaznoj formi – kazao je Đorđević, koji je potom nastavio:dušan đordđević

– Nastavljamo tamo gde smo stali, da pre svega dobre stvari koje smo imali zadržimo i ponavljamo, a naravno i da dodatno unapredimo neke stvari u našoj igri. Odmor je bio kratak, samo dvadesetak dana, ali nam je svima prijao. Prvenstvo se nastavlja već 6. februara, ove pripreme će biti prilično kratke. Igrači su pred kraj pauze već počeli polako da treniraju, spremni su došli na početak priprema za drugi deo sezone. Sledi nam pet-šest uvodnih dana rada, a već 14. januara putovaćemo u Tursku, na dve nedelje. Kad se budemo vratili, nastavak prvenstva je već na pragu.

Za sada nije bilo dolazaka, osim angažovanja napadača Đorđa Jovanovića, koji stiče pravo nastupa za Brđane, a sa Čukaričkim je već uveliko radio prethodnih meseci. Takođe, u prelaznom roku trebalo bi da bude i transfera u suprotnom smeru.

Đorđe Jovanović je već dva meseca sa nama, od prvog prolećnog kola šampionata stiče pravo da igra za nas, on je da tako kažem prvo pojačanje. Od odlazaka za sada nema ništa konkretno, iako su mnogi igrači na ceni, ima i ponuda – kratko je prokomentarisao Đorđević.

Na kraju, šef struke Brđana govorio je o ambicijama kluba, uz naglasak da ne želi da se igrači zadovolje odbranom četvrtog mesta u Super ligi.

Završili smo prvi deo sezone na četvrtom mestu, koje bi trebalo da vodi u Evropu. To su i ambicije Čukaričkog, da igra na međunarodnoj sceni. Igračima sam kazao da bi u sportu bilo pogrešno nečim se zadovojiti, da ne bi bilo dobro da branimo četvrto mesto. Uvek gledamo ono što je ispred nas, a to je treće mesto. Naravno da ne pretimo bilo kome, već je sportski da se trudimo i nadamo da možemo još bolje. Da li je to izvodljivo, videćem, ali svakako je da ćemo dati sve od sebe – naglasio je Dušan Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter