0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crevan zvezda

SUPERLIGA U ZNAKU PRVOTIMACA ZVEZDE: Čak šest igrača zauzelo je prvo mesto na poziciji na kojoj nastupaju!

Objavljeno: 06.01.21 u 13:15

Fudbaleri Crvene zvezde mogu se pohvaliti fenomenalnom polusezonom o čemu pored ekipnih rezultata svedoče i brojna individualna dostignuća, a najbolja potvrda za to jesu statistički podaci indeksa uspešnosti sa platforme InStat koji govore da je većina prvotimaca Crvene zvezde bila najbolja na svojoj poziciji u Superligi Srbije.

Šest prvotimaca „crveno – belih“ je na osnovu statističkih podataka zauzelo prvo mesto na poziciji na kojoj nastupaju kada se uzmu u obzir svi timovi Superlige Srbije, što je više od polovine tima čime se Crvena zvezda izuzetno ponosi.

Zvezdino dete i ponos Omladinske škole Crvene zvezde, Strahinja Eraković je na osnovu statističkih podataka zauzeo prvu poziciju u konkurenciji levog odbrambenog igrača. Ovaj podatak još više dobija na značaju kada se uzme u obzir činjenica da je Eraković rođen 2001. godine i spada u grupu bonus igrača, kao i da mu je primarna pozicija štopera. Odmah iza mladog igrača našao se još jedan levi bek Crvene zvezde, Milan Rodić.

Mali broj primljenih golova tokom ove polusezone isticao je kvalitet defanzivne linije Zvezde, iz tog razloga ne čudi što je Milan Gajić na osnovu statistike najbolji desni bek, dok je treće mesto na ovoj poziciji zauzeo Zvezdin univerzalac Marko Gobeljić. Na poziciji štopera bili su još uspešniji, budući da se Nemanja Milunović nalazi na prvom mestu u ovoj konkurenciji, dok je odmah iza njega Radovan Pankov, a već na četvrtom mestu našao se i Miloš Degenek.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Navijači Crvene zvezde sa oduševljenjem su reagovali na povratak Aleksandra Kataija u klub, a njegovo fudbalsko umeće došlo je do izražaja i u drugom mandatu u crveno-belom dresu, budući da je na osnovu statistike ubedljivo najbolje levo krilo lige. Gelor Kanga, momak koji je ove sezone takođe po drugi put obukao dres kluba sa „Rajka Mitića“ poneo je titulu najboljeg ofanzivnog veznog, dok su i naredna tri mesta na ovoj poziciji bila rezervisana za igrače Crvene zvezde. Drugo mesto zauzeo je Miloš Vulić koji je napustio klub na početku sezone, dok su se na trećem i četvrtom mestu našli Mirko Ivanić i Veljko Nikolić.

Najbolji napadač Superlige Srbije na osnovu statistike je jedan od najuspešnijih stranaca u istoriji Crvene zvezde, Ričmond Boaći.

Milan Borjan je zauzeo drugu poziciju u kategoriji golmana, međutim treba uzeti u obzir činjenicu da se ispred njega nalazi samo čuvar mreže koji je na terenu proveo 188 minuta, što je znatno manje od Borjanovih 1408.

Na osnovu statističkih podataka iz 19 utakmica odigranih od početka sezone Radovan Pankov je igrač sa najboljim parametrima, dok se iza njega nalaze Miloš Degenek, Mirko Ivanić, Milan Gajić i Veljko Nikolić, što predstavlja veliki uspeh znajući da su u konkrenciji bili svi igrači Superlige Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter