0
Domaći fudbal

FOTO: FK Proleter

PROLETER UPALIO MOTORE: Na prvoj prozivci preko 30 igrača, na početku treninzi i testiranje

Objavljeno: 05.01.21 u 16:38

Manje od tri nedelje trajao je zasluženi odmor za stručni štab i fudbalere Proletera.Četa sa Slane bare osvojenim šestim mestom bila je najprijatnije iznenađenje karavana.

Plasman među najboljim ekipama još više je zbio redove mlađeg novosadskog superligaša sa željama da na proleće dobrim igrama i rezultatima pokušaju da se domognu Evrope. Besedu na prvoj prozivci održao je član uprave Dragan Ilić.

– Želim vam svima puno zdravlja . Neka vam ova godina rezultatski bude još bolja. Trudili smo se da vam pružimo prave uslove, na pravi način ste nam rezultatima vratili. Šesto mesto je izuzetan uspeh. Ne želimo da se time zadovoljimo hoćemo još bolje., još više trčanja, finih stvari da bi bili spremni da klub predstavite u pravom svetlu ujedno sebi da napravite još bolje karijere.Od vas očekujemo uzajamno poštovanje, da pobedi emocija i ljubav. Bez obzira na sve hoću jedno poštovanje prema svemu što je ovde, od ekonoma do nas iz uprave i stručnom štabu .To je ono što vodi napred i na kraju ljubav poštovanje prema protivniku, prema ljudima koji isto kao i vi hoće da na neke načine naprave rezultat.Moramo biti na visini u svim segmentima mudri i pitomi kao golubovi da svoju priču ispričamo na terenu na pravi način predstavimo klub i uživamo u onome što radimo, odigramo kako to najbolje znamo pa šta nam bog da se domognemo Evrope, ako ne ove možda sledeće godine, poručio je Ilić.

PROČITAJTE JOŠ: BRANKO ŽIGIĆ ZA HOTSPORT: ‘Najviše pamtimo košarku protiv Mateusa i golove Romi!’

I sportski direktor Amir Bislimi očekuje još bolje igre.

– Zadovoljni smo 6. mestom i igrama u jesenjem delu prvenstva. Znatno smo prebacili planove obzirom da je pred start prvenstva glavni cilj bio sredina tabele i razvoj mladih igrača. Oba plana smo ostvarili. Naravno da su nam se apetiti posle visoke pozicije povećali. Ako nam se ukaže prilika pokušaćemo da se domognemo Evrope.

Za sada je Proleter sa pozajmica vratio trojicu igača iz Brodarca: golmana Dragičevća, Marjanovića, Tomovića, iz Žarkova Golubovića, a golman Župić se vratio iz Javora.

Biće par promena u igračkom kadru. Imamo još pored ovih koje smo vratili još dva tri pika koji će biti pojačanja, a isto tako i par igrača koji se nisu nametnuli pa ćemo ih poslati na pozajmicu, da imaju igre u kontinuitetu.

FOTO: FK Proleter

Nakon testiranja, lekarskih pregleda i uvodnog dela koji će se obaviti u Novom sadu Proleter će otići na pripreme u Tursku.

– Po prvim saznanjima igrači su se striktno pridržavali zadataka. Biće im puno lakše da podnesu napore koji ih očekuju.Plan smo do tančina razradili osim treninga u Novom Sadu pred put u Antaliju imaćemo proveru protiv našeg mlađeg brata Brodarca. U Turskoj nas očekuje još barem 4 provere, možda i dve više.

Prvoj prozivci prisustvovalo je preko 30 igrača.

– Odlučili smo se da na pripreme odvedemo kompletna tri tima koji će nam kroz treninge i utakmice dati pravu sliku vrednosti tima i pojedinaca.Biće to poslednji filter na koga ćemo računati, a kojim igračima ćemo se zahvaliti ili ih poslati na kalenje u druge klubove.U Antaliju odlazimo 15. januara, ostajemo do 29. Generalku ćemo obaviti u Turskoj, protivnik će biti ili Kazahtanski Haptove ili Šahtjor a po povratku u Novi Sad fini glanc pred premijeru sa Radom na Banjici.

Šef struke Branko Žigić bio je zadovoljan odzivom igrača.

– Drago mi je što smo ponovo na okupu u ovolikom broju vedre nasmejane. Moram da priznam da sam ponosan što smo u istom sastavu kao i prošle godine što je zasluga svih nas pre svega uprave koja nam je omogućila maksimalne uslove za napredak i rad u proteklih godinu dana. Potom ljudi sa kojima sarađujem i naravno vama koji ste izneli najveći teret prošle sezone.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Žigić se u nastavku nada još kvalitetnijim izdanjima.

– Očekujem od vas da to nije sve što ste uradili. Nalazimo se na pola puta sezone od koje očekujemo da se umešamo u borbu za još bolji plasma. Očekuje nas naporan rad najpre u Novom Sadu a potom i Turskoj. Mnogo je manje vremena za pripreme od uobičajenih. Samo uz dobar rad i maksimalan trud na treningu možemo da dosegnemo nivo forme koja bi nam uz neophodnu dozu sreće garantovala ravnopravnu borbu za visok plasma. Ciljevi su ostali isti šta više i veći da se ukoliko je to moguće domognemo pozicije koja void u Evropu. Pozdravio bi i momke koji su ponovo sa nama. Treba im podrška od starijih, ali sam uveren da su i predhodnog puta bili uvereni u porodičnu atmosferu koja vlada u klubu, prilagodili se in a pravi način pokazali kvalitete koji su ih preporučili da su ponovo sa nama, istakao je Žigić i sa saradnicima poveo igrače na prvi trening.

Mnogo igrača na prozivci

Šefu struke Branku Žigiću, pomoćnicima Rašiovanu, Miljanoviću, Brojčinu i Prentoviću javilo se 34 igrača: golmani Petrić,povratnik Dragičević (Brodarac),novajlija Župić (Javor) , starosedeoci. B.Milošević,Janković, Kovačević, Bašanović, Andrejević, Leandro, Joković,Kojić, Pejić, Jovanović, Ilić, Bacanović,Babić, Mirosavljev, Gluščević,Galić,Živojinović, Vesić, Milenković, Mitrović, Knežević, Miketić, N.Milošević, Papović, povratnici:Tomović i Marjanović( Brodarac), Golubović (Žarkovo) i omladinci: Mitrović, Mladenović i Miladinović. Prozivci je prisustvovao i Uglješa Radinović, ali kako stvari stoje on će i ovu polusezonu propustiti zbog operacije diskus hernije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter