0
Evropske lige

FOTO: Twitter

URUGVAJCI STALI U ODBRANU KAVANIJA: Velika podrška za napadača Junajteda! (FOTO)

Objavljeno: 04.01.21 u 20:20

Udruženje profesionalnih fudbalera Urugvaja stalo je u odbrani Edinsonu Kavaniju nakon što mu je Fudbalska asocijacia izrekla suspenziju od tri meča i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 funti.

Sam Kavani je rekao da kaznu ne razume, ali da je prihvata. Nakon što se sporna situacija, u kojoj se iskusni napadač zahvalio svom prijatelju na čestitkama rečima ‘hvala negrito’, Ole Gunar Solskjer je rekao da je Kavani naučio na teži način šta je neprihvatljivo u Engleskoj.

Bilo je i tumačenja kako ‘stranci treba da budu edukovani kada dođu u Englesku’ o tome šta se sme, a šta ipak ne.

Sve vreme, Kavani je tvrdio da u svetu iz koga on dolazi ta reč nije sporna ili uvredljiva, ali na kraju je kažnjen jer su Englezi procenili da se radi o rasizmu.

Nakon izrečene kazne, Udruženje profesionalnih fudbalera Urugvaja opširnim saopštenjem stalo je u odbranu svom igraču, a podršku su mu pružili i brojni urugvajski fudbaleri uključujući i Luisa Suareza i Dijega Godina.

Članovi Udruženja profesionalnih fudbalera Urugvaja koji čine i fudbaleri i fudbalerke, ali i igrači iz amaterskog sektora, žele da iznesu sledeći stav po pitanju kazne koju je engleska Fudbalska asocijacija izrekla našem kolegi Edinsonu Kavaniju:

Pre svega, moramo da osudimo proizvoljno delovanje engleske Fudbalske asocijacije. Dok sa jedne strane osuđuje rasizam, Fudbalska asocijacija je sama počinila akt diskriminacije protiv kulture i načina života naroda Urugvaja. Ova kazna pokazuje da je Fudbalska asocijacija pristrasna, dogmatsaka i etnocentrična i da dozvoljava samo subjektivnu interpretaciju te da na taj način donosi delimične zaključke koliko god da su oni površni.

Edinson Kavani nikada nije uradio bilo šta što bi se moglo smatrati rasističkim ponašanjem. Jednostavno je upotrebio izraz koji se u Latinskoj Americi koristi kada se obraćate bliskim prijateljima i dragim ljudima. Tvrditi da je jedini način da se ispravno gleda na svet onaj na koji to rade vodeći ljudi Fudbalske asocijacije je zapravo pravi čin diskriminacije koji je u ovom slučaju usmeren protiv urugvajske kulture – navodi se u saopštenju.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter