0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

VELJKO NIKOLIĆ ISPRED SVIH: Mladi vezista Crvene zvezde odigrao najviše utakmica tokom jesenje polusezone!

Objavljeno: 03.01.21 u 13:50

Mladi vezista Crvene zvezde, Veljko Nikolić, je fudbaler koji se čak 28 puta našao na terenu tokom jesenje polusezone, u tom segmentu je izjednačen sa Milanom Gajićem, ali je sakupio 162 minuta više.

Nikolić je dakle 28 puta manevrisao sredinom terena Crvene zvezde. Skupio je 2049 minuta i nije igrao jedino kvalifikacione duele sa Evropom i Omonijom, kao i meč sa Radnikom u Surdulici, što se tiče domaćeg prvenstva. Uspeo je da tri puta pogodi mrežu rivala i isto toliko asistira. Ipak, još jedan fudbaler se na toliko mečeva našao na terenu, premda je vremenski to bilo kraće – Milan Gajić je 1887 minuta pokrivao desnu aut-liniju.

Tvrdnje koje dolaze iz redova Crvene zvezde o forsiranju mladih igrača nisu slučajne i neosnovane, o čemu govore i statistički parametri. Osim što je Crvena zvezda tokom jeseni imala sedam ‘bonus’ igrača u sastavu, i što postoje indicije da će taj broj na proleće biti još veći – mladi fudbaleri crveno-belih su zaista igrali i imali veliku minutažu.

Interesantno je da je Veljko Nikolić po broju odigranih utakmica iza sebe ostavio ostavio i golmana Milana Borjana, koji se na 27 mečevima našao kao čuvar mreže šampiona Srbije. Doduše, Borjan je na svim svojim utakmicama imao punu minutažu (2460), tako da je u tom segmentu ispred Nikolića i svih u Crvenoj zvezdi. Takođe, 27 puta se na terenu našao i Miloš Degenek sa 2201 skupljenim minutom, a meč manje ima, još jedan mladi igrač – Njegoš Petrović (1436), kao i Radovan Pankov (1863).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter