0
Domaći fudbal

FOTO: FK Spartak ŽK

HS INTERVJU – LAZAR TUFEGDŽIĆ: ‘Voleo bih da se oprobam u inostranstvu, čekam konkretne poteze – Spartak može do Evrope’

Objavljeno: 03.01.21 u 18:00

Superliga Srbije je na polovini ovosezonskog karavana, klubovi su na zimskoj pauzi, a to je ujedno dobra prilika da se pogleda učinjeno u prethodnom periodu.

Kada se osvrnemo, ko je šta i koliko postigao tokom prvog dela prvenstva, jedno ime se posebno izdvaja, a to je Lazar Tufegdžić, fudbaler subotičkog Spartaka.

Ovaj 23-godišnjak odigrao je skoro svaki minut za ‘golubove’ u ovoj polusezoni, a na 21 meču postigao je 11 golova, uz osam asistencija. Upravo ove igre plod su velikog rada i vere u sebe, nakon što je kao mlad igrač morao da napusti matičnu Crvenu zvezdu, gde je procenjeno da ‘nije materijal za prvi tim’, a onda preko OFK Beograda i Sinđelića ode na sever zemlje i zasija u punom sjaju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Danas, mnogi inostrani klubovi stoje u redu, u Subotici zadovoljno trljaju ruke jer još godinu i po dana ima ugovor, te bi mogli dobro da profitiraju, a najbolja polusezona u dosadašnjkoj karijeri bila je povod da sa Lazarom porazgovaramo o njegovoj budučnosti, Spartaku, prošloj i narednoj godini, ali i planovima za budućnost…

  Kako gledaš na godinu za nama kada su tvoje partije i igre u pitanju i kada se podvuče crta, da li si zadovoljan?

– Veoma sam zadovoljan godinom za nama jer sam uspeo da ostvarim lične ciljeve i da doprinesem svojim partijama da se o Spartaku priča kao hitu prvenstva, počeo je Tufegdžić razgovor za HotSport.

  Šta očekuješ od naredne?

– Od naredne godine očekujem da bude još uspešnija od prethodne i nadam se da ću napraviti korak unapred i napraviti transfer.

FOTO: FK Spartak ŽK

  Koji potez ili gol ćeš pamtiti kada je 2020. u pitanju?

– Na početku godine, u februaru, postigao sam pobedonosni gol na krovu, protiv Voždovca, pred sam kraj meča i upisali smo sva tri boda. Uveče smo proslavili pobedu i moj rođendan, tako da je to jedan od lepših trenutaka ove godine, koji ću sigurno pamtiti.

  Kako si zadovoljan timskim učinkom, da li ste mogli više i kako gledaš na to što vas mnogi smatraju hitom prvenstva, pre svega zbog napadačkog fudbala?

– Sigurno smo mogli i više, ali zadovoljni smo učinjenim. Lepo je čuti da se priča o Spartaku kao jednoj ofanzivnoj ekipi koja igra na gol više, i zbog toga smo odigrali dosta zanimljivih utakmice gde je viđeno dosta pogodaka.

  Da li misliš da ovaj tim može do četvrtog mesta i Evrope, pošto je konkurencija veoma jaka?

– Mislim da imamo tim koji će se do kraja boriti za četvrto mesto. Znamo da je konkurencija jaka, ali imamo kvalitet i mislim da možemo do mesta koje vodi u Evropu, ako ekipa ostane na okupu, uz jedno ili dva pojačanja.

  Gde sebe vidiš nakon Spartaka, sele te u razne klubove, kakvi su tvoji planovi po tom pitanju, da li već sada ima konkretnih ponuda i da li bi voleo da se oprobaš van granica Srbije?

– Voleo bih da odem u inostranstvo i da tamo nastavim karijeru, ali videću u dogovoru sa klubom šta je najbolje za mene. Čekam u narednim danima konkretne poteze klubova sa kojima me dovode u vezu, pa da onda vidim da li ću menjati sredinu.

 Nezaobilazna je i priča o Crvenoj zvezdi, po čemu pamtiš borvak u tom klubu, i naravno, Zvezda se pominje takođe kao jedan od zainteresovanih klubova, kako gledaš na mogućnost da po drugi put obučeš crveno-beli dres?

– Boravak u Crvenoj zvezdi je jedan od najlepših perioda u mom životu. Mnogo toga sam naučio i stekao prijatelje sa kojima sam i dan danas u odličnim odnosima. Što se povratka tiče, ne krijem da mi je želja još od malena da zaigram za prvi tim Crvene zvezde.


(YouTube/Superliga Srbija)

  Koliko je bilo teško preći put preko OFK Beograda i Sinđelića, do ovog gde si danas, kada se nalaziš u konkurenciji igrača koji su obeležili ovu 2020. godinu u Superligi.

– Veoma dug i težak put, ali put koji me ojačao i koji je zaslužan što pokazujem dobre partije i što se nalazim u konkurenciji najboljih igrača u našoj ligi.

  Nemanja Nikolić je u jednom inervjuu rekao da bi ti mogao da napraviš ‘bum’ iz ove ekipe Spartaka, jel ti nedostaje saradnja sa njim, pošto ste delovali kao dobar tandem dok je on bio u klubu i jel bilo šala na račun vaših bivših klubova Crvene zvezde i Partizana.

Taki (Nemanja Nikolić prim.aut) je bio jedan od najboljih špiceva u ligi, ako ne i najbolji, i bilo je uživanje provoditi vreme sa njim na terenu kao i van njega. Odlično smo sarađivali i siguran sam da je ostao, da bi Spartak imao još neki bod više. I danas kada se čujemo, bude šala na račun Crvene zvezde i Partizana.

  Šta bi poželeo sebi, šta saigračima, a šta svim čitaocima HotSporta povodom novogodišnjih i božićnih praznika?

– Pozeleo bih srećne praznike, pre svega zdravlje i sreću, i nadam se da će nova godina biti dosta bolja od prethodne i da će korona, koja je uticala na sve nas, biti samo ružna prošlost, zaključio je razgovor za HotSport Lazar Tufegdžić.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter