0
Košarka

POTPUNO NEOČEKIVANO: Srpski reprezentativac ostao bez kluba!

Objavljeno: 02.01.21 u 16:20

Povremeni srpski reprezentativac napustio je redove kineskog kluba!

Srpski centar Vladimir Štimac raskinuo je saradnju sa kineskim prvoligašem Kvindao Iglsima, a kao razlog za to navode se finansije.

Naime iskusni košarkaš imao je važeći ugovor i prema pisanju tamošnjih medija, taj ugovor je jako dobro pravdao, ali problem je napravila vlada Kine. Oni su postavili novi ‘salary cap’, odnosno novu granicu za budžete klubova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Prema toj novoj odluci, klub nije bio u mogućnosti da zadrži sva tri stranca koja ima, pa je sa Vladimirom raskinuta saradnja.

Mesto stranaca u timu zauzimaju Dakari Džonson iz razvojnog tima Oklahoma Siti Tandera i Darijus Adams kojeg ovdašnji ljubitelji košarke pamte po mandatu u Baskoniji.

Očekuje se da Štimac bude vraćen u roster Kvindao Iglsa, samo ovog puta sa nešto manjim ugovorom, koji bi odgovarao ekipi. Povratak u Evropu za sada se ne spominje kao opcija, odnosno njegovo ime se ne povezuje ni sa kim.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter