0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

MILENKO TEPIĆ ZA HOTSPORT: ‘Nezaboravno iskustvo u Panatinaikosu, još uvek se navikavam da sam najstariji u ekipi’

Objavljeno: 02.01.21 u 17:58
Košarkaši Mega Soccerbeta igraju sjajno ove sezone, a jedan od najzaslužnijih za odlične partije je i najiskusniji u timu, Milenko Tepić.

Iskusni 33-godišnji plejmejker govorio je za HotSport o raznim temama.

Tepić se dotakao i vremena provedenog u Panatinaikosu, trenutnom učinku Mege, ali i njegovim partijama i očekivanjima u novoj godini.

 Ova 2020. godina je nažalost prošla u znaku korona virusa. Ako se to izuzme, po čemu ćete vi pamtiti proteklu godinu?
S obzirom da je ova godina u potpunosti prošla u znaku korona virusa, jako ju je teško izuzeti od toga. Sve stvari koje nas okružuju i kojima se trenutno bavimo su direktno ili indirektno povezane sa virusom, ali ako bih iz cele situacije mogao da izdvojim nešto dobro je to što sam više vremena proveo sa porodicom i detetom.
 Vaš tim igra sjajno u regionalnom takmičenju. Kako ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima, a ujedno i vašim partijama?
Bilo bi jako pretenciozno reći da nisam zadovoljan. Prilično je teško stvarati velika rezultatska očekivanja od strane ovako mlade ekipe koja je još na to dosta promenjena u odnosu na prošlu sezonu. Znali smo da ćemo dobro da treniramo i da imamo puno talenta, ali nismo znali koliko će to da se uklopi, dokle to može da nas dovede. U ovih 12. kola smo dokazali da smo konkurenti svima, da možemo da igramo i sa najboljima i na tome trebamo da baziramo ambicije do kraja lige. Što se mene lično tiče, u suštini sam zadovoljan, to izgleda onako kako sam i zamislio pre nego što sam se dogovorio sa ljudima iz Mege da dođem. Ali, zaista to mi nije prioritet niti kroz to gledam sezonu. Samo razmišljam kako da kao ekipa napredujemo i što bolje izgledamo na terenu, a da kao posledica toga pravimo i dobre rezultate.
Najiskusniji ste u ekipi, iza vas je bogata karijera sa puno medalja i trofeja. Kako vas saigrači gledaju, da li žele da saznaju formulu za uspeh, pitaju li za savete?
To da sam najiskusniji mi je toliko brzo došlo da se još navikavam na tu činjenicu. Što se tiče formule za uspeh, ona je vrlo jednostavna: posvećen rad kakav oni imaju i vera da je to jedini ispravan put da se dođe do rezultata. Naravno, u nekim trenucima kada ulazimo u neke krize i nesigurnost, što je svojstveno svima, pa i mlađim igračima, trudim se da im pomognem i da im olakšam situaciju. Većina saveta je vezana za neki trenutak na terenu, kako da neku situaciju što lakše prepoznaju, pročitaju i da se sa njom nose. Mislim da za sada lepo sarađujemo i da će to u budućnosti biti još bolje.
FOTO: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Kakva je atmosfera u timu? Ima li neka anegdota ili upečatljiv, šaljiv trenutak koji biste izdvojili (iz svlačionice, sa treninga, terena ili možda van parketa)?
Atmosfera u ovako mladoj ekipi koja je generacijski bliska je dobra sama po sebi. Bilo bi po sebi dosta neobično da mladi u tim godinama nemaju dobru i pozitivnu energiju u sebi. Atmosferu je uvek lakše praviti kad pobeđujemo i kad se dobro igra, što mi i radimo. Dešavaju se anegdote i zanimljivosti na svakodnevnom nivou u svlačionici, ali to uvek ostaje tu.
Dve godine ste bili u Panatinaikosu, sa kojim ste osvojili Evroligu 2011. što je veliki uspeh. Kako gledate na taj period? Ko vam je najviše pomogao kada ste došli u Atinu i od kog saigrača ste najviše naučili na terenu i van njega?
Proveo sam dve prelepe godine u Panatinaikosu, moje prve dve u inostranstvu. Čak kada bi celu karijeru stvorio na jedan trenutak i kada bih se sećao samo da sam bio deo ekipe koja je osvojila Evroligu, osećao bih da je sve što sam pre i posle toga uradio imalo smisla. Jedno od nezaboravnih iskustava koje će me pratiti ceo život. Kada sam otišao tamo, bio je već Nikola Peković tamo, naravno i Željko Obradović i Dimitris Itudis, koga smatram polu-srpskim trenerom iz razloga što priča perfektno jezik i što je učio od naših najboljih trenera. Oni su mi puno olakšali taj prvi kontakt sa inostranstvom i pomogli da se što pre adaptiram i osećam komotno.
Pratite li ovogodišnje izdanje Evrolige? Ko je po vama favorit za trofej?
Pratim Evroligu, jako zanimljivo i izjednačeno takmičenje. Žal je svih nas što nema navijača, ali sa druge strane, pored svih problema koje imamo trebamo da budemo srećni što se Evroliga i druga takmičenja uopšte igraju. Što se tiče favorita, mislim da će Barselona i Real biti kandidati za Fajnal For kao i CSKA. Mislim da je Milano ako uspeva da izgura kako su počeli takođe jedan od konkurenata. Verujem da će Efes igrati bolje drugi deo sezone. Ima tu dosta ujednačenih timova, Valensija koja igra odlično, gde imam dosta prijatelja, nadam se da će izdržati u dobrom ritmu, želim im sve najbolje. Ako bih izdvajao tri favorita, to bi bili Barselona, Real i CSKA.
FOTO: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Navijači Partizana su se ponadali da biste mogli ponovo da obučete crno-beli dres. Postoji li šansa za to?
Fokusiran sam samo na Megu. Pet godina sam bio deo Partizana i za njega me vežu samo lepe uspomene i trofeji, želim im sve najbolje u nastavku sezone.
Po vašem mišljenju koliko može Mega ove sezone? 
Jako je nezahvalno prognozirati krajnji domet. Naša ambicija je vezana za prvu narednu utakmicu da odigramo što bolje i da probamo da dobijemo. Da iz svake naredne utakmice gradimo samopouzdanje i razvijamo sliku o našim mogućnostima. Mislim da Mega može dosta, da imamo puno prostora za napredak i da ćemo se dizati kako godina odmiče. Ima i drugih faktora koji odlučuju, nadam se pre svega da će nas povrede zaobići, a mi imamo kvaliteta i talenta da se sa svima takmičimo.
Šta biste poželeli sebi u 2021. godini?
Sebi kao i drugima, želim puno zdravlja i da nas zaobiđu ovi problemi sa virusom, da prođu već jednom i da se vratimo u normalne životne tokove koje verujem da ćemo više ceniti nego što smo pre – zaključio je Milenko Tepić u razgovoru za naš portal.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter