0
Domaći fudbal

FOTO: FC Al-Ahli/ Instagram

LJUBOMIR FEJSA ZA HotSport: ‘Olimpijske igre su nešto o čemu mašta svaki ozbiljan sportista! Mislim i nadam se da možemo da se plasiramo na SP’

Objavljeno: 01.01.21 u 18:00

‘Božija volja je bila, ne samo da ostvarim svoje snove, već i da ih premašim’.

Profesionalnu karijeru je počeo u Hajduku iz Kule, a fudbalski put ga je kasnije vodio od Partizana, preko Grčke, Portugala i Španije do Saudijske Arabije. Benfika je klub u kojem je Ljubomir Fejsa ostavio dubok trag i proveo sedam godina. Reprezentativac Srbije sada nastupa za Al-Ahli. Ljubomir je u razgovoru za HotSport istakao da je ponosan što je imao priliku da učestvuje na Olimpijskim igrama, a između ostalog je govorio i o prijateljstvu sa brojnim zvezdama svetskog fudbala.

Trenutno nastupate za Al-Ahli. Možete li da navedete razliku između fudbala u Saudijskoj Arabiji i fudbala u Srbiji?

LJF: Iskren da budem ne pratim preterano fudbal u Srbiji, zbog mojih obaveza naravno,uglavnom se to svodi na derbi ili na utakmice reprezentacije. Što se tiče fudbala u Arabiji na mnogo je većem nivou nego što sam mislio,igra se brz i otvoren fudbal.

 Koji trenutak u Vašoj karijeri izdvajate kao najznačajniji?

LJF:Svaki segment moje karijere mi je veoma značajan,ne bih mogao da kažem da postoji nešto najznačajnije,od toliko titula koje sam osvojio zaista je teško izdvojiti samo jednu. Ipak izdvajam, najznačajniji trenutak u mojoj karijeri je igranje u nacionalnom dresu na najvecem sportskom dogadjaju,Olimpijskim igrama 2008. godine.

  Da li ima neka anegdota iz vremena provedenog u Portugalu?

LJF. Sedam godina sam proveo u Portugalu,bilo je raznih zanimljivosti sa mojim saigračima. Portugal je uvek deo mog srca.

FOTO: YouTube screenshot

  Imali ste priliku da delite teren i svlačionicu sa velikim majstorima ove igre. Ko je na Vas ostavio najjači utisak i kao igrač i kao čovek?

LJF: Igrao sam sa dosta dobrih igrača,za sedam godina dosta njih se smenjivalo,evo odmah mi je na umu Jonas,on je zaista dobar sportista i jos bolji čovek,zatim Luisao, Felix, Ederson, Matic,Oblak… zaista mnogo njih,bojim da cu nekog da zaboravim.

 Da li smatrate da nacionalna selekcija Srbije može da se kvalifikuje na naredno Svetsko prvenstvo?

LJF: Naravno da mislim da može,zar se pesimizom bilo šta može u životu postići,ne treba unapred pomišljati da smo autsajderi.Mislim da možemo i nadam se da hoćemo.

   Koga izdvajate kao najveću podršku tokom uspešne karijere?

LJF: Moja supruga je sa mnom prolazila kroz celu moju karijeru i moji roditelji i sada naša deca. Oni su uvek bili uz mene. Moja porodica je moja najveća podrška i zahvalan sam im na tome .

 Da li postoji nešto o čemu ste uvek maštali, a do sada niste uspeli to da ostvarite?

LJF: Maštao sam o mnogo manjim stvarima dok sam bio mladji,ali Božija volja je bila ta da ne samo ostvarim svoje snove nego i da ih premašim. Uglavnom sam sve ostvario što sam pomislio da bi bilo lepo da mi se desi.

 Razlika između Superlige Srbije u periodu kada ste Vi nastupali i lige danas? Da li je kvalitet fudbala napredovao?

LJF: Iskren da budem vratiću se na početak našeg intervjua kada sam rekao da zbog obaveza slabo pratim naš fudbal,ali ja mislim da je sada možda i slabiji nego sto je ranije bio,nažalost.

 Olimpijske igre 2008. godine. Iskustvo?

LJF: Olimpijske igre su nešto posebno,svaki ozbiljan sportista mašta o njima. Meni su ostale u lepom sećanju,još sam bio klinac na najvećem sportskom događaju,ne dešava se to svaki dan,zaista fenomenalan osećaj – rekao je Ljubomir Fejsa u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter