in ,

BIVŠI AMERIČKI TENISER IMA LEPE REČI ZA NOVAKA: ‘Takvog igrača kao što je Đoković, nisam nikada video’

FOTO: Twitter

Bivši američki teniser Tod Martin veruje da Novak Đoković može da uđe u istoriju kao najveći igrač svih vremena.

Martin, nekadašnji trener srpskog tenisera, ističe da njegov bivši pulen igra bolje od bilo kog drugog tenisera na planeti.

Naročito napominje Novakovu dominaciju u deceniji za nama.

Rasprava o tzv. GOAT-u vodi se već neko vreme, a Martin u intervjuu za ‘Tennis365’ izražava uverenje da aktuelni prvi teniser sveta ima sve potrebne kvalitete da na kraju bude prepoznat kao najveći šampion ikada u belom sportu.

– Zadovoljan je sa servisom, riternom, napadom, odbranom. Sve što radi, izgleda zaista lepo. Po meni, ako je Novak na tom nivou, ako ima samopouzdanje i ako je fizički spreman i fokusiran… Takvog igrača, koji je nepobediv, nikada nisam video. Tada, on može da pobedi svakog – rekao je Martin.

Fizička sprema i ritern su nešto što Novaku donosi prednost na terenu.

– Njegov atleticizam je sa druge planete. Njegov ritern je mnogo bolji od riterna bilo kojeg drugog tenisera. Niko nije vratio toliko lopti i neutralisao toliko dobrih servisa. Kada sam radio sa njim, bio je fokusiran. Shvatio sam da je njegov mentalitet poput zida. Sada nije uvek fokusiran, ali kada jeste, on ne mora da igra toliko sjajno da bi pobedio – dodao je Amerikanac.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

SAŠO FILIPOVSKI: ‘Nema nikakvog kalkulisanja, borimo se do kraja’ (VIDEO)

MASOVNA TUČA NA AMERIČKOM FUDBALU! U novogodišnjoj noći sevale su pesnice na sve strane! (VIDEO)