0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

NIKOLA DRINČIĆ ZA HOTSPORT: ‘Iz Partizana sam otišao onda kada me nisu želeli!’

Objavljeno: 31.12.20 u 08:58

Vojvodina igra fenomenalno ove sezone, a jedan od najvažnijih aktera tog uspeha jeste kapiten Drinčić, koji je govorio za naš portal.

Poznato je da gde god ode kao trener, Nenad Lalatović dovede proverenog vezistu i sada već svog velikog prijatelja, Nikolu Drinčića. Oni su nekoliko klubova promenili zajedno, a najveći uspeh ostvaruju trenutno.

Vojvodina je na izuzetan način osvojila trofej Kupa Srbije, opišite mi malo bliže tu utakmicu, emocije i sve što se dešavalo pre meča?

ND: Spremali smo se za utakmicu, to jest’ od Mladosti iz Lučana, pa gostovanja Čukaričkom i onda finale sa Partizanom. Realno svi su nas otpisali, jedino ko je verovao u uspeh su bili igrači i stručni štab. Atmosfera fantastična, produžeci, penali.. Pravo finale što se kaze. Ostaće zauvek upisano, barem u mom životu.

Igrate vrhunski fudbal iako bi neki rekli da ste u ‘poznim godinama’ svoje karijere, šta Vam je najveća motivacija i na koji način održavate svoje telo spremnim?

ND: Ti što kažu da sam u poznim godinama oni jesu u pravu, pa ja imam 36 godina i ne mogu da kazem da nisam. Ali i sa 29 su govorili da sam mator kada sam se vratio u Srbiju, tako da je to tako. Bukvalno neprođe dan da ne odradim dva treninga dnevno, svaki trening mi je kao utakmica i tako funkcionišem.

Partizan je Vaša druga kuća, ponikli ste tamo i rado se vraćali, koji mandat pamtite lepše i zašto?

ND: Što se Partizana tiče najlepši period je bio u mlađim selekcijama, nezaboravno iskustvo.I dan danas sam u kontaktu sa drugarima iz te generacije. To je najlepši period moje karijere.

Golovi na derbiju su poseban momenat u Vašoj karijeri, opišite nam tu euforiju derbija, momenat postizanja gola i emocije koje preovladavaju?

ND: Što se derbija tiče poseban osećaj. Igrao sam ih tri, na dva postigao gol. To je utakmica ili imaš ono ili si pokojnik što se kaže. Spavaš tri sata maksimum, ideš na utakmicu, a do stadiona ludnica, drago mi je zbog postignutih golova, jer ću i to pamtiti kao najlepši trenutak u karijeri.

Nastupali ste za mlađe selekcije Srbije, a potom zaigrali za A reprezentaciju Crne Gore, šta je bio povod za takav potez?

ND: Igrao sam za sve mlađe selekcije Srbije, sa mladom reprezentacijom bio vicešampion… Video sam da neću dobijati poziv i pristao sam da igram za Crnu Goru. Odigrao skoro 40 utakmica, protiv velikih reprezentacija i velikih igrača igrao.

Dugogodišnji ste saradnik trenera Nenada Lalatovića, zajedno pravite velike uspehe, a šta je to što ‘Lalata’ čini posebnim? Da li je u planu nastavak saradnje i eventualno van granica Srbije?

ND: Što se Lalatovića tiče, veliki motivator, gleda ispred drugih po dva koplja, izuzetno pametan i zna kada i šta treba da uradi u svakom trenutku. Ja mislim da on nije pokazao 50% svojih trenerskih kvaliteta i da njegovo tek dolazi

Šta mislite o današnjim fudbalerima i njihovim načinom shvatanja fudbala, koje su njihove prednosti, a koje mane?

ND: A što se mladih igraca tiče njihova prednost je tržiste i to što već sa 17-18 godina su standardni igraci. Sve je nacrtano samo da rade i to je to.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Imate 36 godina i logično je da se povlači pitanje penzionisanja, da li se okončanje fudbalske karijere nazire ili je još rano za to?

ND: Ne razmišljam kada ću završiti sa fudbalom. Dobro se osećam. Ja sam sebi najveći kritičar, čim milimetar budem osetio da ne mogu istog trena ću završiti. Do tad radim i treniram i uživam.

U zadnje vreme svedoci smo da pojedini navijači Partizana često ne govore sa dovoljno poštovanja o Vama i zameraju Vam dobre partije u dresu Vojvodine, kako gledate na to?

ND: Što se navijača tiče oni imaju svako pravo da kažu svoje mišljenje. Ja znam šta sam uradio da bi došao u Partizan, jedino sam ja izgubio tu. Sad da pričam i ulizujem se nekom, ja sam ovo imao, ja sam ono imao. Čistog srca sam došao i kada sam video da nisam poželjan ja sam se spakovao i otišao. Nikada jednu lošu reč nisam rekao za Partizan, ni za jednog člana, niti ću ikada. Sad što navijaci misle loše o meni ja to ne mogu promeniti, svako ima svoje mišljenje.

Za sam kraj, ko Vam je zadavao najveće probleme na terenu?

ND: Najveće probleme i igrač koji je ostavio baš veliki utisak na mene, sigurno da je Andrea Pirlo.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter