0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

JOVANOVIĆ PRED MEČ SA CEDEVITA OLIMPIJOM: ‘Očekuje nas zahtevna utakmica, ključ mora biti u našoj odbrani’

Objavljeno: 31.12.20 u 13:35

U subotu 2. januara od 19 časova Mega Soccerbet će u okviru 13. kola ABA lige dočekati ekipu Cedevita Olimpija, a utakmica će se zbog poznate situacije sa pandemijom Kovid-19 igrati bez gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića se nalaze u odličnoj formi sa šest pobeda u poslednjih sedam mečeva, pa će u utakmici protiv slovenačke ekipe imati priliku da potvrde mesto pri vrhu tabele regionalnog takmičenja.

– Cedevita Olimpija je jako dobar tim koji je sastavljen od iskusnih igrača sa ovih prostora koji imaju iskustva igranja ABA lige, ali i evropskih takmičenja poput Evrolige i Evrokupa. Sigurno je da imaju ambicije da ostvare dobre rezultate u svim takmičenjima u kojima učestvuju i trenutno su dobro kotirani i u ABA ligi i u Evrokupu, gde su se plasirali u Top 16 fazu. Očekuje nas jako zahtevna utakmica, Cedevita Olimpija je odlična napadačka ekipa koja jako dobro trči i šutira iz svih pozicija, posebno za tri poena. Ključ utakmice mora biti u našoj odbrani i da pokušamo koncentracijom tokom svih 40 minuta da zaustavimo taj njihov šut za tri poena, koji je jedno od njihovih najvećih oružja – izjavio je trener Mege.

Posle 12 odigranih kola ABA lige, Mega Soccerbet je trenutno na drugom mestu sa skorom 9-3 dok Cedevita Olimpija ima šest pobeda i tri poraza uz tri utakmice manje. U prošlom kolu Mega je savladala FMP u Železniku sa 91:92 dok je Cedevita Olimpija u poslednjoj utakmici u 2020. godini igrala takođe protiv FMP-a u Železniku, gde je izgubila sa 91:88.

Kapiten Mege Milenko Tepić istakao je da će njegova ekipa morati da odigra na najvišem nivou ukoliko želi da dođe do pozitivnog ishoda:

– Cedevita Olimpija je ekipa koje cele sezone igra jako dobro, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu. Napadački su možda i najbolji tim regionalnog takmičenja popunjen kvalitetnim igračima na svim pozicijama. Tačno se zna ko šta radi u timu, odlično su vođeni sa klupe i jedni su od glavnih favorita za plasman u Plej-of ABA lige. Očekuje nas jako teška utakmica i moraćemo da odigramo na najvišem nivou ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog ishoda. Mi se za utakmicu pripremamo kao i protiv svakog drugog protivnika, svesni smo njihovih kvaliteta, ali ćemo pokušati da iskoristimo sve naše prednosti kako bi došli do pobede. Verujem da ćemo uspeti i protiv ovako kvalitetnog protivnika sa našom dobrom igrom da pokažemo da naši dobri rezultati nisu slučajnost i da se sa razlogom nalazimo tu gde smo sad – izjavio je Tepić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter