0
Domaći fudbal

FOTO: Youtube screenshot

ALEKSANDAR ČEFERIN: „UEFA u načelu nema ništa protiv regionalnih liga!“

Objavljeno: 31.12.20 u 17:15

Aleksandar Čeferin je razgovarao o regionalnim ligama.

Predsednik Evropske fudbalske unije, Aleksandar Čeferin, govorio je za novogodišnji broj „Informera“. On se u razgovoru dotakao i ideje regionalne lige koja se sve učestalije spominje kao opcija koja bi probudila interesovanje šire publike.

– U UEFA razmišljamo o regionalnim ligama, razgovaramo sa čelnicima nacionalnih saveza o tome. Ipak, ne verujem da će u skorije vreme biti moguće napraviti regionalnu ligu na prostoru bivše Jugoslavije. Politička situacija je i dalje previše komplikovana. Sećanje na rat je i dalje sveže kod ljudi. Ako bismo pravili neke regionalne lige realnije je da Hrvatska, Slovenija i još neke zemlje budu u jednoj, a Srbija sa još nekim državama u drugoj ligi. U svakom slučaju, sve više zemalja se interesuje za mogućnost regionalne lige jer bi to povećalo vrednost klubova, kao i prihode od sponzora i prodaje televizijskih prava – izjavio je Aleksandar Čeferin.

On je demantovao tvrdnje da UEFA nije naklonjena takvom tipu takmičenja.

UEFA u načelu nema ništa protiv regionalnih liga. Glavni je problem kako bi se iz tih liga išlo u evropska takmičenja. Taj problem bi UEFA morala da reši. Uz to, ne želimo da napravimo neke regionalne lige koje bi uništile nacionalna prvenstva – zaključio je Čeferin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter