0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MITAR MRKELA: ‘Ostaćemo na ovom putu’

Objavljeno: 30.12.20 u 22:17

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela nije krio zadovoljstvo na ‘Crveno-beloj’ večeri organizovanoj na Zvezdinoj televiziji zbog uspeha postignutih u 2020. godini i poručio da se klub tu neće zaustaviti.

– Završena je još jedna uspešna kalendarska godina, u kojoj smo osvojili treću uzastopnu titulu prvaka Srbije, što je tek treći put u istoriji Crvene zvezde da se tako nešto desi. Takođe je ostvaren i drugi cilj koji smo postavili, kvalifikovali smo se u grupnu fazu Lige Evrope i sa rekordnih 11 bodova smo zauzeli drugo mesto u grupi, prezimeli smo u Evropi i na proleće ćemo igrati veliki dvomeč sa Milanom. Ovo je godina u kojoj smo pomerali granice i u kojoj smo afirmisali veliki broj mladih igrača. U jednom trenutku na utakmici protiv Rada imali smo sedam igrača mlađih od 21 godine na terenu. Ova godina biće upamćena i po promeni trenera u Crvenoj zvezdi. Umesto veoma uspešnog Vladana Milojevića došao je Dejan Stanković, Zvezdino dete, kome je ovo bio prvi trenerski posao. Pokazao je Dejan Stanković da uz uspešnu igračku karijeru, može da da gradi i uspešnu trenersku karijeru i sa njim smo ove godine pomerili mnoge granice kada je u pitanju rezultat u našem klubu – istakao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

On se osvrnuo i na dvomeč koji će u šesnaestini finala Lige Evrope izabranici Dejana Stankovića odigrati protiv italijanskog Milana.

– Ostaćemo na ovom putu, ciljevi će nam ostati isti. Želimo da osvojimo i četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije, što će biti ptvi put u istoriji Crvene zvezde da se tako nešto desi. Verujem da u dvomeču protiv Milana možemo da pružimo dve dobre utakmice i da se na pravi način predstavimo Evropi u duelima protiv velikana kakav je Milan. Posle ove uspešne kalendarske godine čekaju nas novi izazovi, a ja svim navijačima Crvene zvezde želim srećnu Novu godinu i božićne praznike – poručio je Mrkela.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter