0
Evroliga

FOTO: Twitter

DEJAN RADONJIĆ NAKON POBEDE: ‘Bilo bi šteta da posle dobre partije ne dobijemo nagradu’

Objavljeno: 30.12.20 u 22:07

Crvena zvezda je savladala Panatinaikos (74:71), iako je imala krizu igre u poslednjoj četvrtini.

Ipak, crveno-beli su na kraju stigli do šestog trijumfa u elitnom takmičenju i na najbolji način okončali 2020. godinu, a nakon duela trener Dejan Radonjić izneo je svoje viđenje utakmice.

– Bilo je mnogo toga važnog u prvom poluvremenu, u oba pravca, u drugom smo mašili šuteve iz otvorenih pozicija. Uspeli su svojom odbranom da nas remete, ali bilo je važno da sačuvamo koncentraciju do kraja. Uspeli da dođemo do dobre pozicije i poenima sa linije penala dođemo do dobre pobede – rekao je Radonjić, a potom nastavio:

Svakako je bilo potrebno naći rešenje da na najbolji način završimo utakmicu. Bilo bi šteta da posle tako dobre partije, uz nešto oscilacija, ne dobijemo nagradu. Imali smo problema u završnici, ali smo uspeli da stignemo da dođemo do važnih bacanja i tako rešimo utakmicu. Da bi se savladao bilo koji tim u Evroligi, mora da se odigra dobro.

Da li ste očekivali da će se protivnik vratiti i čak izjednačiti u završnici?

– Ako bi se sagledavala očekivanja, posle meča u Laktašima izgledalo je da će biti loše i večeras. Ostali smo i bez još nekoliko igrača, ali su se ostali iscrpeli za svoje drugove i zajedničkim snagama stigli do ove pobede. Jednostavno, primorani smo u hodu da pravimo pripreme i analize. Bilo bi značajno da imam sve igrače na terenu, da kroz rad i treninge pokušam da dođem do prave slike i poboljšanja igre, da dođemo do onoga što su moja neka razmišljanja. Nedostaju nam bitni igrači, koji mogu mnogo toga da nam daju.

Prazna dvorana u utakmici Evrolige nije nešto na šta je Radonjić navikao, ali se tokom meča ipak čula podrška.

– Vrlo čudan osećaj. Hvala svima koji su bili u sali da makar malo osetimo tu čar – poručio je Radonjić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter