0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda mts

ZVEZDA DOČEKUJE PANATINAIKOS ZA KRAJ GODINE: Povrede skrojile Radonjiću tim, trener crveno-belih se nada povoljnom ishodu

Objavljeno: 29.12.20 u 15:56

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Panatinaikos u poslednjoj utakmici u kalendarskoj 2020.godini, koju ćemo nažalost manje pamtiti po sportu, a mnogo više po virusu korona koji je pogodio ceo svet.

Crveno-beli nakon promene trenera igraju prvu evropsku utakmicu protiv ‘zelenih’ iz Atine koji u poslednje četiri utakmice u domaćem prvenstvu i Evroligi ima tri pobede, dok je meč sa Makabijem u Tel Avivu rešen u poslednjem minutu u korist domaćina, nakon spektakularne utakmice nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Nemanje Nedovića.

Crveno-beli imaju skor 5-11, dok je Panatinaikos odigrao meč manje i ima gotovo identičan skor od 5-10. Ovo će biti 13.duel dva tima u elitnom takmičenju, gosti imaju povoljniji skor 7-5.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić se nada prvoj pobedi po povratku na Mali Kalemegdan.

– Spremamo se za duel sa Panatinaikosom sa nadom da ćemo odigrati bolje nego što je to bilo u prethodnom duelu, uz opterećenja koja su prisutna, izostanke pojedinih igrača, trudićemo se da damo u sredu naš maksimum. Panatinaikos je u više navrata pokazao da ima kapacite da odigra dobro, imaju odlične igrače, fizički potentne. Očekuje nas težak meč, kada bi upoređivao sa Laktašima, ovaj meč ima drugu konotaciju. Nećemo imati nekoliko igrača, uz Lojda i Noka, Hol nije spreman, Simonović je bolestan. Zato sa ovih 12 igrača moramo da odigramo maksimalno kako bi odgovorili svih 40 minuta na fizičku igru Panatinaikosa, stvari koje rade u odbrani i napadu. Ako tako budemo konkurentni do samog kraja, i ukaže nam se prilika da dođemo do pobede, to bi zaista bilo sjajno, rekao je trener crveno-belih.

U sličnom tonu se obratio i Ognjen Dobrić:

– Moramo da damo naš maksimum u ovom trenutku, sve što imamo. Da odigramo sa velikom energijom. Moramo da pronađemo način da odbranimo našu kuću, da iskoristimo prednost domaćeg terena, mada bi to zaista bio domaći teren sa našim navijačima na tribinama. Dakle recept je jednostavan, mnogo energije, želje i koncentracije, jaka odbrana kojom bi mogli da poremetimo njihov ritam i način igre, rekao je Dobrić.

FOTO: KK Crvena zvezda mts

Utakmica Crvena zvezda – Panatinaikos igra se u sredu od 19 časova u hali ‘Aleksandar Nikolić’.

Već drugog dana nove godine crveno-beli će ponovo na teren u utakmici 13.kola ABA lige protiv Zadra u Beogradu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter