0
Košarka

FOTO: Twitter/Screenshot

BOGDANOVIĆ NAKON POBEDE ATLANTE: ‘Pokazali smo talenat, gradimo poverenje među nama’ (VIDEO)

Objavljeno: 29.12.20 u 16:25

Srpski košarkaš, Bogdan Bogdanović, u trećoj zvaničnoj utakmici za Atlanta Hokse je konačno odigrao sjajan meč.

U trijumfu nad Detroit Pistonsina 128:120 je upisao 17 poena i ostvario po pet asistencija i uhvaćenih lopti, uz dobar procenat šuta iz igre.

Nakon utakmice, Bogdan je odgovarao na pitanja novinara koji prate Atlantu i tom prilikom najavio napredak na ličnom, ali i timskom nivou.

– Iskreno, još uvek se poznajemo dovoljno. Novi smo jedni za druge, zajedno smo četiri nedelje i rano je za procene. Ali pokazali smo talenat i želju da igramo zajedno. To je važno za početak stvaranja nečega velikog. Gradimo poverenje među nama. Kada vidim 30 asistencija, mislim da možemo i više od toga, jer imamo igrače koji umeju da kreiraju – rekao je Bogdanović.

Potom je izneo pohvale o Radžonu Rondu.

– Potreban nam je čovek koji donosi iskustvo i sve što donosi u utakmicu pomaže ostalim igračima. Način na koji komunicira sa svima na terenu. Dugo je u ovoj ligi, zna šta treba da radi i mi mu verujemo.

Upitan je o tranziciji iz Evrolige u NBA, budući da je uvršten u tim decenije najjačeg evropskog takmičenja.

– U prvoj godini sam pravio greške. Najveće razlike su u pravilima. U Evroligi je moguće biti agresivniji rukama. Na terenu su trojica sudija, vide sve i sviraju sve male kontakte pri šutu. U Evropi nema toliko lako dosuđenih faulova i nivo fizikalija i brzine je drugačiji“, rekao je Bogdanović i dodao:

Morate da naučite vremenom, a i sam sam pravio takve greške. Bilo je potrebno vreme.

Još uvek se, kako kaže, prilagođava situaciji treniranja i igranja u uslovima pandemije korona virusa.

– Iskreno, još uvek se mučim da čujem prave pozive akcija. Zbog kovid situacije ne čujem dobro trenere koji nose maske na treninzima. Pozovu nešto, a ja na utakmici kažem nešto drugačije i saigrači me pitaju ‘šta si to pozvao’? Čujem nešto potpuno drugačije. To je takođe problem koji imamo, ali borimo se sa time i momci su spremni da se žrtvuju, a treneri rade dobru stvar. Stvorili su slogan ‘Mi’ i stvarno se sve odnosi samo na nas – istakao je Bogdanović.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter