1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

‘TO JE BIO ŠOK ZA MENE’: Čović se oglasio povodom dešavanja u Zvezdi – ‘Hteli smo Gudurića, ali nismo imali finansije’

Objavljeno: 28.12.20 u 10:22

Veoma je uzbudljivo poslednjih dana na Malom Kalemegdanu.

Crvena zvezda je nedavno smenila Sašu Obradovića i na klupu vratila Dejana Radonjića.

Promena na klupi crveno-belih ipak nije pomogla timu koji je ubedljivo poražen od Igokee u Laktašima, o čemu je prvi čovek kluba Nebojša Čović govorio tokom gostovanja u jutarnjem programu ‘Prve’ televizije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

– Zvezda uvek najavljuje zemljotres. Svako ima pravo da opisuje, Zvezda je sinoć izgubila sa velikim rezultatom i to je pokazalo da smo morali da povučemo potezu koji je neočekuvian i za mene. Mislio sam da ćemo sa Sašom sprovesti kompletan ugovor od tri godine, ali se dogodilo to što se dogodilo o videli ste sinoć stanje ekipe u kojoj je izgubljena hemija, i samopouzdanje i to je rezultat onakve loše igre i rezultata koji je neuobičajan za Crvenu zvezdu, ali ono što nam olakšava stanje je da su Klipersi izgubili 51 poen razlike, počeo je Čović, pa dodao:

– Sport je sport. Vi imate loptu i ona je okrugla i može da se okrene na različite strane. Očigledno je da smo morali da povučemo potez, žao mi je zbog toga. Radonjić je došao, on je proveren trener i idemo dalje.

Čović je potom opisao kako je došlo do kontakta sa Radonjićem, koji je dobio otkaz u minhenskom Bajernu nakon ubedljivog poraza od crveno-belih u Beogradu.

– Zvao sam Dejana na razgovor, prićali smo sat i po dva i napravili određeni okvir da razmislimo i on i mi. Čuli smo se narednog dana i dobili smo potvrdu da želi da se vrati i da zajednički nastavimo ovu vrlo specifičnu sezonu. Nemamo publiku sponzore, nemamo mnogo čega, ne kukam ali tako je, ne odustajemo od cilejva. Mi smo na polusezoni, imamo još 16 kola u EL i 12 u ABA, sve to mora da stane na osnovne ciljeve, osvajanje domaćih titula i pokušaj da u Evroligi uradimo što više.

Crveno-beli imaju prostor za još dva pojačanja.

– Mi smo do sada iskoristili 18 od 20 igrač, mislim da se u tom dovođenju igrača kriju određene promene u hemiji. Trener i stručni štab određuju ko će doći, a menadžment je tu da to realizuje u skladu sa mogućnostima. Mi smo to i uradili. Podsetiću da je Zvezda na početku sezone bila mašina, ali smo počeli da padamo dolaskom prvo Ročestija, pa O’Brajanta i na kraju Terija, ali Dejan sada ima na raspolaganju 17 igrača, pošto je Teri otišao. Dolascima je poremećena hemija i veoma je bilo teško igrati u ovom ritmu. Oni se nisu uklopili u tim, nije bilo hemije, a i teško je igrati Evroligu i ABA ligu, iako je to Zvezda godinama radila.

FOTO: KK Crvena zvezda mts

Prvi čovek crveno-belih se osvrnuo na dešavanja u regionalnom takmičenju.

Celo let osmo se bavili nevažnim stvarima, glupostima, sada ABA nema usvojene propozicije, proces s enastavlja, znamo ko je suvlasnik, ali je vreme izgubljeno i čekamo presudu. Dobro analiziramo sve kao i kriterijume suđenja

– Mi imamo neprijateljski pristup u regionu kada je Zvezda u pitanju i kada su u pitanju određene udruge. Znate da smo se celo leto bavili nevažnim stvarima, sukobom interesa i ostalim glupostima. Danas ABA liga nema usovjen ni Kovid protokol ni propozicije. Rešili smo vlasničku strukturu, FMP je suvlasnik. Čekamo dva sudska postupka i dobro analiziramo sve kao i kriterijume suđenja.

Primedbe na suđenje?

– Ja sam rekao dobro analiziramo. Nismo ni igrali najbolje, a u sport se svašta uvuklo. Nisam fudbalski čovek, tamo je tek svašta, pa sad nećemo o tome…

Tabela Evrolige kaže da je Zvezda u donjem delu gde su takođe i Efes i Fenerbahče…

– Nije kasno za Top 8, razlika je 2-3 pobede i ukolko se stabilizujemo serija nas vraća. Nema navijača sada kada dođu protivnici u Beograd ne izgleda to isto kada su tu bili navijači, ambijent… ne mislim da je kasno možemo da uspemo u onome što je zacrtano.

Stranci u srpskoj košarci su sve češća tema.

– Veoma je teško proizvoditi igrače i igrati Evroligu, to je gotovo nemoguće. Da smo igrali za mladim igračim ne bi imali ni ovo što imamo. Cene domaćih igrača su drastično skočile. Mi smo hteli Gudurića da vratimo, ali nismo mogli da se nosimo sa budžetima. Mislim da nema strategije u našoj košarci i veoma sam zabrinut za budućnost reprezentacije. Videli ste i da reprezentacija gubi od Švajcarske, nemamo način da zaštitimo decu od 12-13 godina koja odlaze u velike klubove u inostranstvu, zaključio je Čović.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

 

 

 

 

0
0

1 Komentara

  1. Malo ti je,a? Dokle?Odakle? Pa i taj na cije konto sve to tako bahato radis,mora vise reci:Dosta,bre vise! Sramo ta je i njega od vase bahatosti!
    Citam na jednom portalu da se Covic i Terzic utrkuju ko ce vise obradovati delijsku gamad za N.godinu(?)..Srbija u paklu cergara! Fuj!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter