0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

PAOLO GREATI TVRDI: „Crvena zvezda ima potencijal i mogućnost da u dvomeču eliminiše protivnika! Stanković je Zvezdi doneo evropski mentalitet!“

Objavljeno: 28.12.20 u 21:55

Italijan tvrdi da Crvena zvezda može da se nosi sa Milanom!

Italijanski poznati skaut Paolo Greati je u razgovoru za “Tutomerkato” pričao o dvomeču između Crvene zvezde i Milana.

Prolaz Milana u sledeću rundu nije više tako očigledan kao što se činilo posle žreba. Crvena zvezda ima potencijal i mogućnost da u dvomeču eliminiše protivnika. Nerado ovo kažem, ali ne bih bio iznenađen ukoliko Beograđani izbace Milan – rekao je Greati.

Skaut je pričao i o Dejanu Stankoviću i šta je on doneo ovoj Zvezdi.

Stanković je Zvezdi doneo ekipi taktičku ravnotežu. To je solidna ekipa u odbrani, a u napadu je sjajna. Postigla je 51 gol u sezoni. Doneo je Crvenoj zvezdi evropski mentalitet, a posebnu pažnju poklanja igri u tranziciji. Fleksibilan je trener, igra sa trojicom ili četvoricom u poslednjoj liniji. Mislim da će moći da se vrati u Italiju kao trener, ali se nadam da će pre toga Crvenoj zvezdi da vrati staru slavu – izjavio je Italijan.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Greati je istakao da bi bilo sjajno da budu i navijači na utakmici, jer bi to bilo nešto jedinstveno.

Italijan je pričao o novim mladim snagama Crvene zvezde.

Istorija nas je naučila da je Crvena zvezda stvorila mnogo vrhunskih fudbalera. Iz poslednje generacije bih istakao Radulovića, veznog fudbalera rođenog 2002. godine ofanzivnih karakteristika. Levonog je, a može da igra u sredini i po boku. Smatram da će on već u januaru da bude prodat. Čak i Nikolić iz generacije 1999. ima velike izglede da promeni sredinu, a još jedan zanimljiv igrač iz te klase je Petrović. U pitanju je centralni vezni fudbaler koji je odličan u kreiranju napada, ali i defanzivi. Po njihovom odlasku u prvi plan će izbiti Gavrić, fudbaler koji može da igra na oba krila, sjajnih ofanzivnih karakteristika i tehničkih kvaliteta. Na kraju bih istakao Erakovića, štopera koji je vrlo dobar u markaciji – zaključio je Greati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter