0
Evropske lige

FOTO: YouTube screenshot

KEVIN PRINC BOATENG: ‘Baloteli mi je kao brat! Beli igrači mi nikada nisu pomogli u borbi protiv rasizma’

Objavljeno: 27.12.20 u 16:19

Sjajni vezista je govorio o problemu koji ga dugo muči.

U razgovoru za ‘Il Korijere dela Sera’ ,Kevin Princ Boateng je istakao veliko zadovoljstvo zbog saradanje sa Galijanijem i Berluskonijem. Fudbaler je istakao da je u bratskim odnosima sa Balotelijem, ali i da mu igrači bele rase nikada nisu pomogli u borbi protiv rasizma.

-Nikada ne bih mogao da kažem ‘ne’ Adrijanu Galijaniju i Silviju Berluskoniju. Pomogli su mi da sazrim, nisam mogao da odbijem njihovu ponudu. Berluskoni me je nazvao i rekao: ‘Sine moj, vrati se kući’, nije bilo više mnogo prostora za razmišljanje.

PROČITAJTE JOŠ: REAL SPREMA VELIKI TRANSFER! Madriđani žele mladog fudbalera Sitija!

Moja karijera je bila puna šokantnih odluka. Pre godinu i po dana sam igrao za Barselonu, sada sam u Seriji B. Mogao sam da odem u Sjedinjene Američke Države, ali sam više voleo da budem srećan. Ovde postoji veći pritisak nego u mnogim drugim klubovima Serije A -rekao je iskusni fudbaler.

U Monci mu se priključio i veliki prijatelj Mario Baloteli.

-On mi je kao brat. Njemu treba nešto da ga motiviše, čekamo da pokaže kakav je igrač – istakao je Boateng.

Tokom cele karijere, talentovani fudbaler se bori protiv rasizma. Pre osam godina, Kevin je napustio teren na jednoj prijateljskoj utakmici zbog uvreda na rasnoj osnovi.

-To su stvari koje su me pogodile. Toliko sam se žrtvovao da bih igrao u jednom od najboljih timova na svetu. Mislio sam da sam iza sebe ostavio mračne dane koje sam živeo kada sam bio dete. Više nisam mogao da prihvatim takvo ponašanje.

PROČITAJTE JOŠ: LIDS ‘SA KREČA’ DOŠAO DO TRIJUMFA: Bamford prekinuo seriju nepobedivosti Barnlija!

-Možda se situacija sada i pogoršala. Pogledajmo šta se dešava širom sveta. Na primer, ubistvo Džordža Flojda. Ubijaju ljude čak i pred kamerama, iz trivijalnih razloga. Rodio se pokret ‘Black Lives Matter’, ali je malo toga učinjeno da se uhvatimo u koštac sa takvom pojavom. Beli igrači mi nikada nisu pomogli u borbi protiv rasizma. Neki od njih ćute zbog straha, drugi jer smatraju da je korisnije ne izlagati se. Beli ljudi rukovode, ako oni dignu glas, bićemo i mi glasniji -zaključio je Boateng.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter