in , ,

BOŽIDAR MALJKOVIĆ: ‘Ubeđen sam da su korona virus napravili trojica ili četvrorica pokvarenih ljudi’

FOTO: PRINTSCREEN

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković pričao je o sportu u Srbiji, ali i aktuelnoj situaciji sa korona virusom.

Pandemija koronavirusa odložila je Olimpijske igre za sledeću godinu, a Maljković ima zanimljivo stanovište po ovom pitanju, odnosno nastanku Covida-19.

On kaže da mu se nekoliko puta u karijeri desilo da se odlože takmičenja, utakmice.

– Prva anegdota je s početka moje karijere u novobeogradskom Radničkom. Dočekali smo tuzlansku Slobodu u Hali sportova i pored glave mi je proletela neka tepsija, poslužavnik. Meč je odmah bio prekinut. Zatim, tokom rata u Zalivu, kao trener Barselone sam putovao sa ekipom na meč Evrolige sa Makabijem u Tel Aviv, iako su svi procenili da je to sulud potez. Dok sam trenirao Unikahu, bile su velike poplave u Španiji, pa sam vrlo dobro kroz sve ove godine shvatio šta znači termin ‘vis major’. Međutim, ovakva vrsta više sile je nezabeležena u novijoj istoriji čovečanstva i to nas je sve prilično usporilo.

A o sportu u Srbiji je rekao:

– Sport u Srbiji je dobro, hvala na pitanju! Imamo u perspektivi troje sjajnih naslednika Novaka Đokovića. Odbojka nam je jedna od prvih briga, jer moramo da radimo na novoj generaciji momaka i devojaka koji dolaze posle velikih šampiona. Ponosni smo na mladu bacačicu koplja Adrijanu Vilagoš. Boks je krenuo krupnim koracima napred. Želimo da rukomet vratimo na staze stare slave i da konstantno pomažemo, uslovno rečeno, malim sportovima. To su neke dobre stvari.

Maljković je zaključio da se sve manji broj mladih bavi sportom i to je ozbiljan problem.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

LEBRON DŽEJMS: ‘Osećam se kao Majkl Džekson u najboljim danima’ (VIDEO)

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ: ‘Samo jedan fudbaler je bolji od mene’