0
Ostali sportovi

FOTO: Twitter

ĐOKOVIĆ BEZ NAGRADE ZA NAJBOLJEG U EVROPI: Levandovski odneo pobedu ‘za dlaku’ ispred Hamiltona!

Objavljeno: 26.12.20 u 11:40

Lista najboljih sportista sveta objavljena je u tradicionalnom izboru novinskih agencija u organizaciji Poljske agencije (PAP).

Kao i svih prethodnih godina Srbiju je u glasanju 25 agencija na Starom kontinentu predstavljao Tanjug.

Pobednik za 2020. godinu je poljski napadač iz Bajern Minhena Robert Levandovski.

Levandovski je sakupio 180 bodova i za samo četiri boda bio bolji od prošlogodišnjeg laureta šampiona Formule 1 Britanca Luisa Hamiltona.

Levandovski je tek treći Poljak koji je dobio ovo priznanje, nakon atletičara Zdislava Kriškovjaka, koji je pobedio u prvom izboru 1958. i čuvene sprinterke Irene Szevinske, pobednice 1966. i 1974. godine.

Treće mesto osvojio je švedski skakač s motkom Armand Duplantis sa 169 bodova, četvrti je najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković, trostruki pobednik ovog izbora, sa 85, a peti španski teniser Rafael Nadal sa 72 boda.

U Top 10 još su slovenački biciklista Primož Roglič (64 bodova), njegov zemljak, takođe biciklista, Tadej Pogačar (52), grčki košarkaš Janis Adetokumbo (42), poljska teniserka Iga Švjontek (32) i norveška nordijska skijašica Tereza Johaug (28 bodova).

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter