in ,

VOJVODINA NE BRINE ZA BUDUĆNOST: Tri nova ugovora za fudbalere iz omladinske škole!

FK Vojvodina

Prvi profesionalni ugovori za mlade igrače.

Saopštenje kluba i izjave igrača prenosimo u celosti.

Fudbalski klub Vojvodina danas je potpisao profesionalne ugovore sa trojicom igrača iz svoje omladinske škole. To su Matvej Martinkevič (18), Marko Luković (17) i Milan Vidaković (17), koji su trenutno članovi omladinskog tima Vojvodine.

Matvej Martinkevič je rođen drugog novembra 2002. godine u Moskvi, odakle je pre pet godina došao u Srbiju. Igra na poziciji napadača, a u Vojvodinu je došao pre godinu i po dana iz ČSK Čelareva.

Pre svega, osećam obavezu da se zahvalim Vojvodini na tome što mi je pružila priliku i što veruje u mene, a to je posebno lep gest s obzirom na to da sam ove sezone bio povređen. Klub mi je mnogo pomogao da se što pre oporavim i, već u januaru, budem spreman da ponovo istrčim na teren – izjavio je Martinkevič.

Njegov saigrač Marko Luković je rođen četvrtog septembra 2003. godine i igra na poziciji desnog krila ili desnog beka, mada je na nekim mečevima ove sezone igrao i po levoj strani. Poreklom je iz Bačke Palanke, s tim da je u Vojvodinu došao još kao dečak pre desetak godina.

– Mnogo sam srećan zbog potpisivanja profesionalnog ugovora i, u isto vreme, izuzetno zahvalan klubu na tome što mi je pružio priliku da ozvaničimo saradnju. Takođe, Vojvodini sam zahvalan i na svemu ostalom što je do sada uradila za mene. U budućnosti me čeka naporan rad, ali ovo za mene predstavlja jedan dodatan motiv i podsticaj, kako bih zaslužio da što pre dobijem priliku i u prvom timu – rekao je Luković.

Osim Martinkeviča i Lukovića, veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja profesionalnog ugovora izrazio je i golman Milan Vidaković, rođen 10. februara 2003. godine u Novom Sadu.

– U Vojvodinu sam došao pre pet-šest godina iz ŠF „Petar Puača“, a interesantno je to da tada uopšte nisam bio golman, već štoper. Tek pre četiri godine sam počeo da branim i zaista je odličan osećaj što sam danas postao profesionalac u Vojvodini. Tekuću sezonu ću verovatno završiti u omladincima, a na leto ćemo videti. Nadam se da ću za koju godinu uspeti da postanem prvi golman Vojvodine – izjavio je Vidaković.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

SAOPŠTENJE KLUBA: Povodom priča o novom treneru, oglasili su se funkcioneri TSC-a!

SOCCER TIKET DANA: Nemci i Francuzi su glavna tema!