in

KOMPANIJA TIGAR SLAVI 85 GODINA POSTOJANJA: Čuvena lopta uz koju su stasavale generacije! (FOTO)

FOTO: Tigar ad

Kompanija Tigar, sinonim srpskog sporta.

Pirotska kompanija Tigar koja proizvodi čuvenu Tigar loptu uz koju su stasavale generacije brojnih sportista širom bivše Jugoslavije, obeležila je 85 godina rada. Tom prilikom generalni direktor kompanije Vladimir Ilić dodelio je pohvalnice najboljim radnicima za marljiv rad tokom 2020.godine i čuvanje tradicije duge čak 85 godina. Obeležavanju jubileja prisustvovali su gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i načelnica pirotskog okruga Dragana Tončić.

Prilikom obeležavanja jubileja generalni direktor Vladimir Ilić rekao je da je ponosan jer je od nekadašnje manufakturne radionice za proizvodnju opanka iz 1935. godine Tigar izrastao u državnu kompaniju koja upošljava 1200 radnika i čiji su proizvodi, sportske lopte, rekviziti i visoko kvalitetna gumena obuća poznate širom sveta.

U svetu sporta kompanija Tigar je partner Košarkaškog saveza Srbije, a među brojnim pijeteljima kompanije izdvajaju se i košarkaške legende Svetislav Pešić i Željko Rebrača. Osim sportskih rekvizita i lopte, Fabrika Tigar Tehnička guma poznata je i po izradi sportskih terena i podloga, koje osvajaju Balkan.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

MIHAJLOVIĆ PRED DUEL SA ATALANTOM: „Voleo bih da i mi jednom povedemo!“

KK MEGA SOCCERBET SLAVI ROĐENDAN: 22 godine od osnivanja kluba!