in ,

ISTORIJSKI DAN ZA SRPSKI SPORT: Prvi put u istoriji žena na čelu Rukomtenog saveza

FOTO: RSS

Jednoglasnom odlukom delegata vanredne Skupštine Rukometnog saveza Srbije za novu predsednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije izabrana je Milena Delić. Za potpredsednike UO RSS izabrani su Dejan Stanojević i Vladimir Mandić.

Na predlog nove predsednice Rukometnog saveza Srbije izabran je i Upravni odbor čiji su članovi predsednik RK Vojvodina Milan Đukić, Dragan Lozo, nekadašnji reprezentativke i reprezentativci Dragan Momić, Milorad Krivokapić (zadužen za muški rukomet), Ljiljana Knežević i Jelena Erić (zadužena za ženski rukomet). Za generalnog sekretara RSS izabran je Svetozar Stanković. Novi predsednik Skupštine RSS postao je Dragan Bukvić koji je tu funkciju obavljao i u mandatu do 2016. godine. Za potpredsednika Skupštine RSS izabran je Dejan Milenković:

– O prošlosti ne bih da pričam iako znamo da je rukomet doveden u jako tešku situaciju zbog nesređenih stvari u kojima lutamo i ne znamo gde idemo. Da prestanemo da zatvaramo oči pred istinom da je stanje takvo kakvo jeste. Cilj mi je bio da pokušavam da pomirim regione i da budemo zajednica i dobro je već rečeno da ne bi trebalo da se delimo jer svi smo u timu i svi imamo zajedničke ciljeve. Rukovodstvo ima svoje ciljeve i zadatke. Pored pomirenja regiona, rad na novom Statutu gde bismo do prvog februara usvojili predlog nacrta, da stavimo na javnu raspravu 15 dana i da kasnije usvojimo taj Statut. Najveći akcenat biće na decentralizaciji i regionalizaciji. Da prisustvo klubova bude što veće jer to je srž i baza, rukometa nema bez igrača i klubova. Posle usvajanja Statuta, početkom juna bi bila redovna izborna sednica gde ćete imati priliku da odlučujete da li smo ispunili zadatak ili ne. Kratak je period, 5-6 meseci. Prioritet je baza, odakle svi poslovi kreću, naša kancelarija, gde moramo da uradimo sistematizaciju radnih mesta i uskladimo prema potrebama funkcionisanja Saveza. Želimo da svi mogu da se obrate kancelariji RSS za sve što je potrebno, da sve funkcioniše kako treba i da se postave temelji za srpski rukomet. To je najvažniji posao. Posle možemo da pričamo o sistemu takmičenja, da probamo da dođemo do kvaliteta, jer tu je baza. Osnovaćemo stručne savete koji će praviti planove i programe za razvoj dece, jer bez dece nema napretka. Obezbediti im dobar kalendar, dovoljno sredstava i određeni broj časova za rad. Kandidovala sam se isključivo iz interesa rukometa. Ni jedan glas mi nije potreban ako ne radim u interesu rukometa. Ako ne budem radila kako treba slobodno tražite moju smenu i ja ću se povući – rekla je u svom uvodnom govoru sa mesta predsednice UO RSS, Milena Delić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Prethodno je u sklopu predloga Rukometnog saveza Beograda predstavljena biografija nove predsednice. Milena Delić je bivša državna reprezentativka i dugogodišnji član ŽRK Radnički i ŽRK Dinamo. Uz pregršt domaćih titula i osvojenih Kup takmičenja, sa Radničkim je osvojila tri Kupa pobednika Kupova. Od 2006. do 2012. godine bila je potpredsednik UO RSS zadužena za ženski rukomet. U tom periodu, 2008. godine, kadetska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. Većina tih kadetkinja nastupa i danas u seniorskoj reprezentaciji. Milena Delić je aktuelni predsednik Skupštine RSB i nosilac brojnih priznanja ŽRK Radnički, Grada Beograda i RSS.

Na vanrednoj Skupštini Rukometnog saveza Srbije održanoj u hotelu “Kraun Plaza” učestvovalo je 39 od 47 delegata iz cele Srbije.

 

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

‘BRADA’ U PROBLEMIMA: Preti mu ozbiljna suspenzija zbog klipova iz striptiz kluba

SRBI U IZRAELU NE MIRUJU: Pešić morao ponovo da se oglasi posle skandala – ‘Časni i pošteni ljudi priznaju svoju grešku’