3
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZAŠTO JE BOAĆI POSEBAN: Prisetimo se kakav trag ostavlja momak iz Gane!

Objavljeno: 22.12.20 u 12:30

Stranaca je u Zvezdi bilo, a biće ih, ali zašto će Delije pamtiti Boaćija?

Ričmond Boaći rođen je u Akri, gradu u Gani i od malena cenio sve što mu je dato. Već u mlađim selekcijama pokazivao je ogroman talenat, što ga je odvelo u italijansku Đenovu, u kojoj je proveo tri godine.

Potom su se nizali italijanski klubovi kao što su Juventus, Sasuolo, Atalanta, Latina, ali i španski Elće, kao i holandska Roda.

Ipak, navijačima u Srbiji najviše znači upravo Boaćijev boravak u Latini, jer je odlaskom tog kluba u stečaj, Boaći je kao slobodan igrač došao u redove Crvene zvezde.

Od trenutka dolaska na stadion ‘Rajko Mitić‘ postao je ljubimac svih navijača, jer je svojim partijama, ali i zalaganjem ulio poverenje među sve ljude u svojoj okolini.

Zvezda je igrala odlično, a on je tada imao magičnu saradnju sa Gejlorom Kangom, sa kojim se odlično razumeo. Gol protiv Sparte iz Praga na krcatoj Marakani bio je najava ‘neke nove Zvezde’.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Pao je i Krasnodar, on nije imao sreće da postigne gol, pogodio je stativu, ali to ništa nije promenilo. Zvezda u Ligi Evrope, a Boaći ispred punog severa na kolenima u suzama.

Tada je postalo jasno da on nije bilo ko, jer malo koji stranac može da oseća strast kao što je on osećao. Jednostavno znao je da tu pripada.

Sada kada odlazi, verovatno bi ga ispraćali sa statusom legende, samo da je iskoristio neverovatnu šansu koju je imao u sred Londona, kada je mogao da sruši moćni Arsenal. Ipak, tu Ligu Evrope obeležio je sjajnim golom protiv Kelna u gostima.

Zvezda ga je prodala za 5.5 miliona evra u kineski Suninga, ali se Boaći nije snašao. Vratio se u Zvezdu pred Ligu Šampiona za sumu od 2.5 miliona evra, ali to je bio neki drugi Boaći, sklon povredama i pričom o drugom mandatu nećemo da rušimo sećanja na sjajnog špica.

Zauvek će ostati upamćena noć u Kopenhagenu, kada Boaći izrekao molitvu Milanu Borjanu, koji je potom jednostavno začarao mrežu svog gola i Zvezdu na jedan EPSKI način odveo u plej-of za Ligu Šampiona.

Na 63 nastupa u Superligi postigao je 43 gola i upisao 11 asistencija.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter