0
Košarka

FOTO: Instagram screenshot

REPREZENTATIVAC SRBIJE PROGLAŠEN ZA SPORTISTU GODINE U REPUBLICI SRPSKOJ: Košarkašu pripala laskava titula!

Objavljeno: 21.12.20 u 23:48

Košarkaš Igokee i reprezentativac Srbije, Dalibor Ilić najbolji je sportista Republike Srpske za 2020. godinu.

On je u 66. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske ponio titulu najboljeg sportiste koji tradicionalno organizuje dnevni list „Glas srpske“.

Dejan Savić, proslavljeni vaterpolista, bio je predsednik žirija. Ostali članovi žirija bili su Vule Trivunović, Đorđe Paštar, Oliver Gačić, Dušan Repija, Dragan Novaković i Goran Karać.

– Ipak je treća sreća. Do sada sam bio drugi i sedmi na Izboru deset najboljih sportista. Sada mi je pripala čast da budem najbolji. Biti najbolji sportista u svom sportu je veliko priznanje, a biti najbolji sportista Republike Srpske velika je privilegija. Кao i uvek potajno sam se nadao da će baš mene izabrati i sada se to ostvarilo tako da sam presrećan kao posle neke velike pobede svog tima. Hvala mojim trenerima i saigračima bez kojih ne bih stigao do ovoga. Hvala žiriju koji me izabrao, hvala ‘Glasu Srpske’ na novoj odličnoj organizaciji ove manifestacije i verujem da ćemo iduće godine ponovo svi zajedno biti u Banskom dvoru. Trudiću se da Republiku Srpsku i dalje predstavljam u najboljem svetlu – izjavio je Ilić.

Ilić je u februaru debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, čime je postao prvi igrač jednog kluba iz Republike Srpske koji je obukao dres Srbije. Pre nastupa za seniorsku reprezentaciju, Ilić je sa dosta uspeha nastupao u juniorskoj selekciji Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter