0
Evroliga

FOTO: Twitter screenshot

OBRADOVIĆ I LAZIĆ PRED GOSTOVANJE U RUSIJI: „Imaju odlične šutere i veliki kvalitet!“

Objavljeno: 21.12.20 u 20:45

Košarkaši Crvene zvezde u specifičnim okolnostima otputovali su u Rusiju na utakmicu 16. kola Evrolige sa Zenitom.

Zvezda ima jedan slučaj pozitivnog na koronavirus. Nova testiranja su obavljena u ponedeljak, a posle toga su krenuli na put u Sankt Peterburg.

O meču protiv Zenita govorio je trener Saša Obradović i kapiten Branko Lazić.

Zenit je vrlo iskusna ekipa, svakako formirana da se bori za plasman u TOP 8. Već su pokazali da mogu svakoga da pobede u Evroligi. Ključni igrač je Kevin Pengos, ali igra zavisi od mnogo igrača uz odličan balans unutrašnje i spoljne linije. Imaju odlične šutere u Beronu, Holinsu i Riversu, dobre skakače i visoke igrače u Tomasu, Gudaitisu. Uz sve što nam se događa i događalo prethodnih dana, verujem da možemo čvrstom i disciplinovanom igrom na obe strane terena da odigramo dobru utakmicu – rekao je trener Saša Obradović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

O narednoj utakmici i rivalu pričao je i kapiten Branko Lazić.

Pokušaćemo ove iznenadne probleme da ostavimo po strani koliko god je to moguće. Nismo trenirali u nedelju, a spremali smo se za utakmicu ABA lige. Do utakmice u Rusiji praktično ćemo imati samo taj jedan lakši trening, a čeka nas ekipa koja je ove sezone pokazala da sa pravom može da se nada visokom plasmanu. Većinu igrača dobro poznajemo, Berona i KC Riversa logično najbolje, ali sve su to igrači koji imaju već dosta evroligaških sezona u nogama i veliki kvalitet. Nema previše velikih reči u najavi ove utakmice, moramo da se „skupimo“ odigramo prema dogovoru i borbeno, i verujem da dobar meč može da nam pruži priliku da se borimo za bodove – rekao je Lazić.

Meč je na programu u utorak od 18 časova. Crvena zvezda je trenutno 16. na tabeli, dok Zenit zauzima odlično 7. mesto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter