0
Evrokupovi

FOTO: Fudbalski savez Švajcarske (Switzerland Football Associtaion)

VELIKI TALENAT I REPREZENTATIVAC ŠVAJCARSKE U RAZGOVORU ZA HotSport: Filip Stojilković o ambicijama pred odlazak na EP i o potencijalnom nastupu za A selekciju Srbije

Objavljeno: 20.12.20 u 20:21

‘Sjajan je osećaj kada daš gol Realu! Mene zanima prvi tim reprezentacije’.

Filip Stojilković je srpski fudbaler koji je rođen u Švajcarskoj. Mladi napadač je rođen 2000. godine i nastupa za nacionalni tim Švajcarske. Trenutno igra za Arau, a u tom klubu je na pozajmici iz Siona. Do sada je u karijeri nastupao za Cirih, Hofenhajm i Vil.

Sa reprezentacijom Švajcarske U21 je ostvario veliki uspeh. Plasirali su se na EP! Upravo kao najveći uspeh izdvaja podvig sa nacionalnim timom, ali i gol koji je postigao protiv Real Madrida u Ligi šampiona za mlade fudbalere.

Filip je za govorio i o potencijalnoj mogućnosti da nastupa za nacionalni tim Srbije.

Kada si počeo da igraš fudbal?

-Uvek sam voleo ovaj sport. Imao sam pet godina kada sam krenuo da treniram.

S’ obzirom na to da sa uspehom nastupaš za omladinsku reprezentaciju Švajcarske, da li te je kontaktirao neko iz nacionalnog tima Srbije?

-Bilo je nekih indirektnih poziva, ali ne i konkretnog kontakta. Mene iskreno ne zanima omladinski sastav, želja mi je da zaigram za A selekciju.

Za vreme u kom si nastupao za Hofenhajm, postigao si pogodak protiv Real Madrida u okviru omladinske Lige šampiona. Kakav je osećaj i koliko znači mladom fudbaleru gol protiv tako velikog kluba?

Za mladog igrača, kao što sam ja tada bio, jednostavno ne postoji bolji osećaj. Ponosan sam na to!

FOTO: FK Arau

Na 12 utakmica ove sezone, Filip je pet puta zatresao protivničku mrežu. Arau je jedan od glavnih konkurenata za ulazak u Super ligu Švajcarske. Kakve su ambicije kluba, a kakve tvoje za nastavak sezone?

-Igramo utakmicu po utakmicu, korak po korak. Smatram da sigurno imamo dobre šanse za ulazak u najkvalitetnije takmičenje. Ja želim minute, prija mi kada igram. Takođe odlazak na EP sa reprezentacijom je jedan od prioriteta, a na leto ću razmišljati o novim opcijama.

Malo smo razgovarali i o Ligi šampiona.

-Naravno da pratim! To je najkvalitetnije takmičenje. Mislim da će Juventus uspeti da dođe do trofeja ove godine.

Ko ti je uzor i šta smatraš najvećim uspehom u dosadašnjoj karijeri?

-Definitivno Ćiro Imobile! On je sjajan golgeter! Pa mislim da se tu izdvaja odlazak na Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom- zaključio je Filip u razgovoru za HotSport.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter