0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

ABA LIGA: Više nema neporaženih – Mega savladala Budućnost, Rid divljački nasrnuo na Petruševa

Objavljeno: 20.12.20 u 14:14

Nakon 11. kola regionalnog šampionata više nema neporaženih ekipa, pošto je Mega savladala Budućnost na svom terenu – 78:72.

Izabranici Vladimira Jovanovića su tokom većeg dela utakmice igrali sjajno i kontrolisali dešavanja na obe strane terena. Predovdio ih je njihov najbolji igrač po indeksu do sada, Filip Petrušev, koji je dovodio do ludila Vilija Rida, a sve je eskaliralo u šestom minutu.

Naime, posle zakucavanja Petruševa, centar Budućnosti je na iznenađenje svih divljački nasrnuo na centra Mege, udarivši ga pesnicom u grudi. Naravno, sudije su odmah reagovale i poslale ga u svlačionicu, a verovatno će kazna biti i veća nakon što ovu situaciju budu razmatrali disciplinski organi lige.

FOTO: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Mega je početkom treće četvrtine stigla do maksimalnih 20 poena prednosti (48:28). Ali, Podgoričani se nisu predavali. Razbudili su se Kobs i Eldžim, te nošeni njihovom igrom gosti prave seriju od 13:0 (48:41). Sa dve vezne trojke istu je prekinuo Cerovina, a do kraja je Mega uspela da sačuva prednosti islavi

Mega je ostvarila osmu pobedu i ostala je u vrhu tabele sa skorom 8/3. Budućnost, kojoj je ovo bila tek osma utakmica, zabeležila je prvi poraz ove sezone u regionalnom takmičenju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Megu je do trijumfa predvodio Filip Petrušev sa 23 poena, dok je 10 postigao Luka Cerovina, a po devet Marko Simonović i Nikola Mišković. Najefikasniji u poraženom gostujućem timu sa 22 poena bio je Melvin Edžim.

ABA LIGA, 11. KOLO, rezultati:

Petak

Cibona – Igokea 80:88

Subota

Krka – Partizan 69:50

Nedelja

Mega – Budućnost 78:72

17.00 Mornar – FMP

Ponedeljak

18.00: Zadar – Borac

Odloženo: Crvena zvezda – Cedevita Olimpija

Slobodna: Cibona

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter