0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

PODGORIČANIMA JE JASNO PROTIV KOGA IGRAJU: ‘Moramo da se borimo od prvog do poslednjeg minuta’

Objavljeno: 19.12.20 u 16:15

Sjajne partije pruža ekipa Budućnosti od samog starta sezone.

Utakmica između Mege i Budućnosti je na programu u nedelju od 12:00h. Domaćin je ekipa iz Srbije. Gosti su do sada jedina ekipa bez poraza u ABA ligi. Tim iz glavnog grada Crne Gore je obezbedio učešće u TOP 16 fazi Evrokupa, a trener Petar Mijović je svestan da njegovu ekipu očekuje izuzetno teška utakmica.

-Očekuje nas jedno od najzahtevnijih gostovanja i utakmica u ABA ligi. Mega je atipična ekipa, forsira brzu i agresivnu igru sa mnogo tranzicije, pokrivena je na svim pozicijama, a najveći aduti rivala su visoki igrači, Filip Petrušev i Marko Simonović koji ne čekaju na bekovsku liniju, nego sami pokreću kontre i polukontre. Očekuje nas duel sa ekipom koja je sjajan spoj mladosti i iskustva, koja je u dosadašnjem delu sezone pokazala da je kadra da se bori za vrh tabele, da može da parira najboljim ekipama u regionalnom takmičenju. U pitanju je tim, koji se odlično snalazi u tranzcionoj, ali i pozicionoj igri.

PROČITAJTE JOŠ: ŠAMPION ‘DEMOLIRAO’ KRISTAL PALAS: Liverpul ‘sedmicom’ poslao jasnu poruku konkurentima! (VIDEO)

-Mega je odlična ekipa, ali odlična ekipa smo i mi. Pokazali smo to u dosadašnjem delu sezone. Ono što je bitno uoči meča koji sledi, moramo da budemo maksimalno fokusirani, moramo da se borimo od prvog do poslednjeg minuta, moramo na agresivnost i energiju rivala, da odgovorimo istom merom, ako želimo, a želimo da stignemo do pobede, ako želimo, a želimo da sačuvamo oreol nepobedivosti u ABA ligi – zaključio je trener Budućnosti iz Podgorice Petar Mijović..

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter