0
Boks

FOTO: BSS

ODRŽANA PROFI BOKS REVIJA NA DORĆOLU: Srpski vatrogasac nokautirao policajca iz BiH!

Objavljeno: 19.12.20 u 09:35

Čelična pesnica srpskog boksa, 31-godišnji Marko Nikolić nastavio je zlatni niz na profi sceni, na kojoj od kako je kročio ne zna za poraz.

Trijumf ‘broj 27’ upisao je na profi boks reviji koja je održana u srpskoj prestonici u dvorani “Milan Gale Muškatirović”. Zbog poznate epidemiološke situacije izazvane virusom korona izostala je publika sa ovog događaja, ali su sve borbe kao i glavna u kojoj su vodeći akteri bili Nikolić i njegov protivnik iz Bosne i Hercegovine Ermin Avdić emitovani u živom prenosu na TV Arena Fight.
Iako je muk zamenio frenetično najvijanje ljubitelja plemenite veštine sjajna predstava boks ratnika nije izostala. Glavna borba u poluteškoj kategoriji između vatrogasca i policajca, odnosno Nikolića i Avdića trajala je polovinu od planiranog, preciznije četiri od osam rundi, jer je naša čelična pesnica na polovini meča uspeo da klasičnim nokautom, desnim krošeom baci protivnika na pod.
Kod našeg Marka puno simbolike i sudbine. Tačno pre dva meseca (18. septembra 2020) odbranio je WBC pojas šampiona Mediterana u sudaru sa policajcem iz Francuske. Ponovo datum da brojem 18 i nova pobeda i ponovo protiv policajca. Naime, na profi reviji na Dorćolu snage je trebao da odmeri sa Holanđaninom Fafrukom Dakuom, ali do te borbe nije došlo jer je veče uoči leta za srpsku prestonicu Daku otkazao zbog toga što je pozitivan na virus korona. Usledila je brza potraga za zamenom, novim protivnikom i tu je sudbina umešala svoje prste, izbor je pao na policajca iz BiH Avdića.

– Spremao sam se za jednog, a dan uoči meča dobio sam drugog protivnika o kome nisam znao ništa. Nisam očekivao da ću ovako lako da pobedim, jer Avdić je imao oko 180 amaterskih borbi, 20 profi. Osvojio sam važne rejting poene koji mi otvaraju vrata u WBC, odnosno donose veliku šansu da mi ova krovna organizacija dozvoli da se na proleće 2021. borim za Silver internacional titulu. Zbog ne poznavanja protivnika mislio sam da me očekuje rovovska borba. Nokaut dolazi sam po sebi, ali radio sam na tome. Srećan sam učinkom, sada idemo dalje u nove pobede, cilj mi je nova titula, veća od ove koju imam. Radio sam naporno proteklih meseci sa kondicionim trenerom Stevanom Jovanovićem i menadžerom Lukom Popovićem kojima se veoma zahvaljujem na svemu, specijalno Luki jer je ekspresno rešio problem sa otkazom protivnika. Ako imate sjajn tim uz sebe, kao što ja imam, onda je odmah lakše i ni jedna prepreka nije nepremostiva. Hvala svima koji su bili i koji su uvek uz mene, porodici, sponzorima kao i predsedniku Boksersog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu koji je mnogo učinio za ovaj događaj, načelniku Uprave za vanredne situacije Radetu Miloševiću i Gradskom Sekretarijatu za sport koji je pomogao organizaciju amaterskih uvodnih mečeva u ovoj boks noći na našem Dorćolu – rekao je Marko Nikolić.

FOTO: BSS

Marko je poznat po tome što su njegovi izlasci u ring uvek tematski i posebni, sa pričom. Ovaj put izašao je uz numeru ‘Lazarica’ koju je izveo pevač Uroš Živković, a koju je napisao Aleksandar Avramović.

Pre glavne borbe između Nikolića i Avdića, održane su uvodne borbe, u kojima nije izostala atraktivnost i sve čari koje čine ovaj sport toliko voljenim širom planete.

U prvom meču superpero kategorija (do 58,850 kg) Ersan Gurdijeljac iz Novog Pazara savladao je Arnolda Tota iz Bečeja 2:0. Drugi meč doneo je borbu dve dame (supermuva kategorija, do 53,150 kg) u kojoj je Evropska i Svetska šampionka u kik boksu iz Novog Pazara Saida Bukvić u osam rundi savladala Ukrajinku Oksanu Romanovu 2:0. U trećem meču (poluteška kategorija, do 79,379 kg, šest rundi) koji je bio zapravo revanš meč iz Obrenovca u kome su snage odmerili Nišlija Miloš Janković i Beograđanin Stefan Čolović klasu je potvrdio novom pobedom bokser koga svi zanju po nadimku ‘Princ sa Banjice’ – Čolović rezultatom 2:0.  

Četvrta borba bila je prava poslastica. Ponovo poluteška kategorija 79,379 kg, ali ovaj put u osam rundi pripala je legendi našeg boksa Nikoli Sjekloći iz Budve koji je nokautom u četvrtoj rundi upisao pobedu nad predstavnikom Hrvatske Boškom Mišićem. Ovim je 42-godišnji Sjekloća upisao i 37 pobedu u karijeri sa samo pet poraza. Poznato je da je boksovao za WBO titulu prvaka sveta sa Arturom Abrahamom, za eliminacionu WBC titulu u Atlantik sitiju sa Sakio Bikom, kao i sa Kalum Smitom koji je takođe u noći 18. decembra 2020. ušao u ring i boksovao sa Saul Kanelo Alvarezom za ujedinjenje WBC i WBA titula.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter