0
Košarka

FOTO: KK Radnički Kragujevac

ČUDO PRIRODE, RAŠKO KATIĆ: ‘Imam ideju da oprobam i u trenerskom poslu!’

Objavljeno: 19.12.20 u 22:25

Nosio je dres reprezentacije, Crvene zvezde, Partizana, ali i sa 40 godina ne može bez košarke!

Gotovo čitava Srbija upoznata je sa tim kakvu košarku pruža Raško Katić čak i sa 40 godina. Prepodne radi poljoprivredu, nakon koje trenira i stiže da beleži neverovatne brojke!

‘U Belgiji sam odlučio da prestanem da igram košarku profesionalno. Splet okolnosti je bio takav, imam tri sina, idu u školu i nisam mogao da igram negde, a da ne budem sa porodicom. Selidbe, jednostavno, više nisu dolazile u obzir. Došao sam u Kragujevac i tu su me dočekala dva drugara koja vode klub, imali su ideju i ponudili mi da igram za Radnički!’ – rekao je Raško i nastavio

‘Uzgajam borovnice i proizvodim zdravu hranu za svoje potrebe i potrebe porodice, čisto da znamo šta jedemo. Zasad uspevam sve da postignem, jer treniram jednom dnevno, i to su obično večernji treninzi, a ujutru idem u selo. Na selu sada već nema toliko posla, tako da imam celu zimu da se posvetim porodici i košarci.’ – a potom priznao da želi da bude trener.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

‘Imam ideju da se oprobam u trenerskom poslu gde se akcenat ne bi stavljao samo na uspešne igrače. Iskustvo me je naučilo da 99,9 odsto klinaca ne uspe. Svi maštaju da budu među tih 0,1 odsto, a ostala deca koja ne uspeju često budu nezadovoljna i to nezadovoljstvo im se kasnije oslika na život. Ja bih se trudio da im objasnim da ne može svako da uspe, ali da to što su tu i što treniraju i što će biti edukovani na neki starinski i tradicionalan način kasnije iskoriste za neke druge stvari u životu. Želim da im košarka i škola koju prođu budu od koristi, a ne da im odmažu!’ – zaključio je Raško Katić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter