0
Evropske lige

FOTO: Twitter

UPRKOS LOŠIJEM STARTU ONI VERUJU U TROFEJ: ‘Junajted može do titule!’

Objavljeno: 18.12.20 u 14:50

Pol Skols i Majkl Oven, bivši fudbaleri Mančester junajteda, uvereni su da tim sa ‘Old Traforda’ ove sezone može i do titule u Premijer ligi.

Izabranici Olea Gunara Solskjera imaju stopostotan učinak u gostima ove sezone, šest pobeda u isto toliko mečeva, a poslednji u nizu bio je trijumf nad Šefild junajtedom (3:2).

Tako sa utakmicom manje imaju 23 boda, pet manje od vodećeg Liverpula.

Nejasno je na osnovu čega Skols i Oven tvrde da bi tim Olea Gunara Solskjera mogao da prvi put posle 2013. dođe do titule, ako se ima u vidi katastrofalna forma kod kuće.

Junajted je u proteklom delu sezone na svom terenu postigao svega tri gola i to svakako nije nešto što odlikuje šampionski tim, a poznato je i da ekipa ima dosta problema u igri, posebno zbog neshvatljive tendencije da prvi prime gol na utakmici.

– Mislim da ako budu imali zdravih devet ili deset igrača u narednih 26 mečeva, mogu da budu u vrhu. Našli su uzbudljiv način igre. Mislim da je Ole menja formacije i tim prilično. Ovaj 4-2-3-1 sistem je funkcionisao. To im prilično odgovara. Bruno Fernandeš na poziciji desetke koji hrani loptama Marsijala, Rašforda i Grinvuda. Koliko je to sjajno? Svakako je reč o najboljim, najbržim finišerima u Evropi kada dođu u šansu – smatra Skols.

Bivši veznjak Junajteda vidi problem na sredini.

– Problem je posed i kontrola lopte na sredini, sa Pogbom i Matićem. Moraju da kontrolišu igru, Fernandešu je to potrebno. Kada to uspostave, lete po terenu“, dodao je Skols.

Slično razmišlja i Majkl Oven.

– Junajted može do titule. Ima nekoliko timova koji su to u stanju. Jedini kako mogu do trofeja je da su im najbolji igrači zdravi i da su na terenu. Ne možete do titule ako su vam Pogba i Fernandeš na tribinama. Imate igrače na koje ste potrošili milione i jedino se do titule stiže ako su najbolji u igri. Solskjer mora da nađe način da mu Pogba, Fernandeš i Rašford igraju zajedno, neshvatljivo mi je da to nisu u stanju da urade iz meča u meč.

Junajted u nedelju dočekuje u 14. kolu Premijer lige ekipu Lids junajteda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter