0
Košarka

FOTO: FIBA 3x3

SRBI KREĆU U POHOD NA SVETSKI BASKETAŠKI TRON: Novi Sad brani trofej, Liman želi da nastavi sjajan niz, a Ub juri iznenađenje

Objavljeno: 18.12.20 u 09:53

Godina na izmaku trebalo je da bude velika kada je basket 3×3 u pitanju, te da ovaj sport postane deo olimpijske porodice i da igrači ponovo igraju na vrhunskim turnira širom sveta.

Međutim, pandemija korona virusa je uništila sezonu, koja kada se pogleda broj održanih turnira deluje da tek počinje, ali, došlo je vreme da se podvuče crta i vidi ko je najbolji u 2020. godini.

Saudijska Arabija i grad Džeda će danas i sutra biti domaćini Završnog mastersa koji organizuje FIBA, a srpski basketaši su ispunili očekivanja, te će se tri ekipe nadmetati za svetski presto.

Titulu brani šampion sveta, Novi Sad, dok će mu najveći konkurenti biti sugrađani iz Limana, koji se nalaze na prvom mestu rang liste i koji su najviše pokazali u ovoj sezoni, i Ub, koji pruža sjajne partije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FIBA3x3 (@fiba3x3)

Pred finalni turnir za HotSport su razgovarali igrači naših timova, Dejan Majstorović, Stefan Stojačić i Miroslav Pašajlić.

MAJSTOROVIĆ: ‘Konkurencija je jaka, želimo prvo mesto!’

Jedan od najiskusnijih u timu Novog Sada Dejan Majstorović je u prošlosti osvojio sve što se moglo osvojiti, kada je ovaj sport u pitanju, te veruje da saigrači i on ponovo mogu do uspeha. Ipak, ova ekipa će u Džedi nastupati bez Dušana Domovića Buluta, te će njegovo mesto uz Majstorovića, Ivoševa i Savića, zauzeti iskusni Nebojša Bošković.

Kakva su očekivanja tima i koliko mislite da možete da dogurate?

– Naša očekivanja su uvek prvo mesto na turniru, mislim da možemo da osvojimo, jasan je u razgovoru za HotSport Majstorović.

Kako gledaš na ostale timove iz Srbije i da li su vam upravo oni najveći konkurenti?

– Liman I Ub su sjajne ekipe, ali na ovom turniru ima mnogo dobrih ekipa, svako svakog može da pobedi. Najveći konkurenti su Riga i Liman.

Kako je igrati posle ove ‘čudne’ sezone sa malo turnira i svega što se dešavalo zbog korone?

– Ova godina je bila veoma teška za sve, počeli smo u januaru da se spremamo za Olimpijske igre, kad smo saznali da su pomerene za sledeću godinu bilo je jako teško motivisati se za trening, a još nismo znali da li će biti sezone. Onda nam FIBA kaže biće turnir tad i tad, krenemo da se spremamo, pa i taj turnir bude odložen i tako cele godine. Mislim da smo se dobro spremili za finalni turnir, zaključio je Majstorović.

FOTO: FIBA 3×3

STOJAČIĆ: ‘Očekivanja su najviša, titula favorita ništa ne znači’

Liman je ove sezone igrao sjajno i prava je šteta što sezone nije bilo u punom kapacitetu, a upravo ovaj tim na zvaničnu smotru stiže kao favorit. Stefan Kojić, Mihailo Vasić, Aleksandar Ratkov i Stefan Stojačić pokušaće nakon dve titule u Mađarskoj i finala u Dohi, i u Saudijskoj Arabiji da naprave uspeh.

Kakva su očekivanja tima i koliko mislite da možete da dogurate?

– Očekivanja su uvek najviša. Ova sezona bila je značajno skraćena, zbog celokupne situacije sa korona virusom, održana su svega četiri master turnira. Kao ekipa pokazali smo najviše, pa smo i dobili epitet favorita za ovaj turnir. Ali svesni smo da to ne znači ništa i da će svaki basket biti težak i neizvestan, kaže za HotSport Stefan Stojačić.

Kako gledaš na ostale timove iz Srbije i da li su vam upravo oni najveći konkurenti?

– Pored nas učestvuju još i ekipe Novi Sad i UB. Obe ekipe imaju kvalitet za osvajanje bilo kog turnira, pa i ovog. U grupi se odmah sastajemo sa ekipom Ub-a, za koju nastupa i moj mlađi brat Strahinja Stojačić. To daje posebnu težinu, ali i draž ovom susretu. Nadam se da će obe ekipe uspeti da izbore plasman u drugu fazu takmičenja. Tu je naravno i ekipa Rige koja je ove godina pored Limana, jedina osvajala turnire.

Kako je igrati posle ove ‘čudne’ sezone sa malo turnira i svega što se dešavalo zbog korone?

– Celokupna sezona je pomerena i maksimalno redukovana. Srećni smo što je sezone u bilo kom obliku uopšte i bilo. Meni je naručito drago što se odigralo bilo šta, pre svega iz razloga što sam zbog povrede propustio skoro celu 2019. godinu. Psihološki je bilo teško prebroditi pauzu i trenirati bez turnira, ali svakako cilj odlaska na predstojeće Olimpijske igre uvek je bio ona dodatna motivacija koja je i tim trenucima bila preko potrebna, poručio je Stojačić.

FOTO: FIBA 3×3

PAŠAJLIĆ: ‘Očekivanja su najviša, nadamo se da će sreća sada biti na našoj strani’

Sjajna ekipa Uba, koja će nastupati u sastavu Miroslav Pašajlić, Strahinja Stojačić, Marko BrankovićIvan Popović, na turnir stiže kao favorit iz senke i tim koj bi mogao da iznenadi. Njima se ove sezone priključio i jedan od najboljih košarkaša iz KLS, Miroslav Pašajlić, koji ističe da Ubljani žele da osvajanjem trofeja završe sezonu.

Kakva su očekivanja tima i koliko mislite da možete da dogurate?

– Došli smo rasterećeni u Džedu, ali imamo najviša očekivanja, isto kao kada je u pitanju bio masters u Debrecinu, kada smo došli na korak od osvajanja turnira, jedna lopta je presudila. Nadamo se da će ta lopta ovaj put biti na našoj strani, rekao je Pašajlić za HotSport.

Kako gledaš na ostale timove iz Srbije i da li su vam upravo oni najveći konkurenti?

– Samim tim sto je ovo 12 najboljih timova ove sezone, mislim da svako ima svoje sanše, a timovi iz Srbije su u top tri favorita.

Kako je igrati posle ove ‘čudne’ sezone sa malo turnira i svega što se dešavalo zbog korone?

– Bilo je teško bilo šta znati i isplanirati ove godine zbog korona virusa i samim tim i ovaj turnir specifičan. Svi se nadamo da će sledeće godine stvari da se normalizuju i da ćemo početi redovno da treniramo i igramo turnire, istakao je Pašajlić.

FOTO: FIBA 3×3

Podsetimo, turnir počinje danas, a Liman i Ub će snage odmerti već u grupu, dok će s Novim Sadom moći da igraju u nokaut fazi. Sve mečeve možete pratiti na zvaničnom Jutjub kanalu FIBA 3×3.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter