0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

SAŠO FILIPOVSKI PRED MEČ SA KRKOM: ‘Moramo da koristimo naše prednosti, izgubljene lopte da svedemo na minimum’ (VIDEO)

Objavljeno: 18.12.20 u 13:07

Košarkaše Partizana u subotu 19. decembra od 17 časova očekuje meč sa Krkom u okviru 11. kola ABA lige.

Trener crno-belih Sašo Filipovski rekao je da je Krka neugodan protivnik i da će njegova ekipa u predstojećem meču ABA lige morati izgubljene lopte da svede na minimum i da igra timski i pametno.

– Krka je neugodan protivnik zato što postavljaju igru dosta riskantno… Moramo da odigramo sa viskom koncentracijom, pogotovo moramo da držimo odbranu i skok u visokom ritmu, da koristimo naše prednosti. U napadu smo u poslednjoj utakmici imali 17 izgubljenih lopti, tako da to moramo da svedemo na minimum i da igramo timski i pametno – rekao je Filipovski za Partizan TV.

Crno-beli su trenutno peti na tabeli regionalnog takmičenja sa pet pobeda i isto toliko poraza, dok je Krka osma sa skorom 4/6.

Ekipa Partizana je ove nedelje saznala i protivnike u Top 16 fazi Evrokupa – to su Lokomotiva Kuban, Trento i Metropoliten iz Pariza.

– Borili smo za viša mesta, nije nam uspelo i završili smo na toj četvrtoj poziciji. Zadovoljan sam što smo se kvalifikovali, u odnosu na situaciju. Ako želiš biti najbolji, moraš se boriti sa najboljima – rekao je Filipovski.

On je naveo da će svaka od šest utakmica biti važna, a i, kako je dodao, nada se da će se i sreća okrenuti u njihovu korist.

– Igramo šest utakmica i svaka je važna, svaki protivnik je jak, svaki je poseban, imaju svoj sistem igre. Daćemo sve od sebe. Ići ćemo ponovo korak po korak. Nadam se da će i sreća da se okrene, pa da mi dobijamo utakmice za poen – rekao je trener Partizana.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter